Konkursramt kro står stadig tom

Foto: Anders Tilsted
Hvis man drømmer om at drive en kro, står Elverdamskroen ved Tølløse nu tom på syvende måned, og den er mere eller mindre klar til at åbne med det samme.Foto: Anders Tilsted
Hvis man drømmer om at drive en kro, står Elverdamskroen ved Tølløse nu tom på syvende måned, og den er mere eller mindre klar til at åbne med det samme.Foto: Anders Tilsted

I syv måneder har Elverdamskroen ved Tølløse stået tom, efter at virksomheden, der drev den, gik konkurs.

Nu har ejerne af selve krobygningen med advokat Michael Transø Schultz i spidsen sat en ejendomsmægler på sagen for at finde én, der vil leje sig ind og drive den kendte kro.

Lejeudgiften er 25.000 kroner om måneden plus forbrug, og depositummet er på 150.000 kroner. Men så får man en kro, der stort set kan åbne med det samme.

– Der er et virkelig godt industrikøkken med alt udstyr, og derudover er der porcelæn, bestik glas og alle andre ting, man skal bruge for at drive en kro, siger Niels Købke fra Ejendomsmæglerfirmaet Grethe Købke, som står for udlejningen.

Ejerne af Elverdamskroen har flere gange været tæt på at lave en aftale med personer, der ville drive kroen videre, men det er altså indtil nu ikke lykkedes.

Michael Transø Schultz og hans samarbejdspartnere købte kroen i slutningen af 2013, da den var på tvangsauktion, efter at mesterkokken Jan Cocotte Pedersen havde lavet finere fransk mad fra stedet i 16 år.

Derefter stiftede de sammen med flere andre et selskab, der skulle stå for at drive kroen, og de begyndte at servere dansk mad. Det gik ifølge ejerne godt, men der kom nogle store enkeltudgifter i 2015, og det betød, at selskabet gik konkurs.

Det var primært leverandører til kroen, der mistede mindre beløb på konkursen, og ingen mistede mange tusinde kroner. Da driftsselskabet og ejerskabet af bygningen var delt op i to selskaber kunne Michael Transø Schultz og de andre ejere beholde krobygningen, selvom driftsselskabet gik konkurs.