Kommunens økonomi bedre end ventet

Foto: Peter Andersen
Holbæk. Byrådsmøde på det gamle rådhus.
  Foto: Peter Andersen
Holbæk. Byrådsmøde på det gamle rådhus. Foto: Peter Andersen Foto: Peter Andersen

Holbæk Kommune har næste år være flere penge til at bygge nyt og renovere bygninger.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt mandag.

Da Holbæk Byråd sidste år vedtog budgettet for 2016, viste beregninger, at der ville være et underskud i Holbæk Kommune på cirka 100 millioner kroner.

Det var planen, at det skulle finansieres ved at hive penge ud af den kasse, som der er blevet lagt penge til side i de seneste fire år.

Men nu viser det sig, at næste års underskud i stedet ender på omkring 60 millioner kroner. Det kom frem, da Holbæk Byråd i sidste uge var samlet på Kragerup Gods til den årlige budgetcamp.

– Jeg er glad og tilfreds med det resultat, det ser ud til at blive nu efter vores gode budgetcamp. Vi kunne konstatere, at økonomiaftalen med KL (Kommunernes Landsforening, red.) og regeringen leverede et bedre resultat, end vi havde regnet med, og at vi på den måde samlet set får flere indtægter, end vi havde regnet med i 2016. Det stiller vores økonomi bedre end det, vi var stillet i udsigt, siger Søren Kjærsgaard til avisen.

Det er blandt andet et højere udligningsbeløb fra andre kommuner, øgede skatteindtægter og en gunstig pris- og lønfremskrivning, der er forklaringerne på, at kassetrækket ender med at blive 40 millioner kroner mindre end forventet.

Hvorvidt den positive tendens fortsætter i årene derefter, er til gengæld mere usikkert.

Kommunen har endnu ikke fået alle Indenrigsministeriets og KL's beregninger, som er en forudsætning for at kunne lave budgetterne for 2017 til 2019.