Kafkaske klimaplaner i Holbæk

Debat

I Holbæk Kommune skal der gang i den grønne omstilling, og det skal være nu – og på borgerens bekostning. Kommunen vil stille 150 meter høje vindmøller op i et af Danmarks lavest beliggende og vindsvageste områder. Dertil kommer planerne om at fælde 3,5 hektarer fredskov for at gøre plads til andre 180 meter høje vindmøller. Alt sammen for at forgylde investorerne og forarme berørte borgere.

Der er beskæmmende og nedtrykkende at forsøge at blive hørt. Det virker mest som en skueproces.

Stop nu og lyt til klimaminister Lars Aagaard, der i Information den 23. januar 2023 omtalte udnyttelsen af havvind som det måske største kapitel:

»Hvis vi kan forløse potentialet i havvind, er det en gamechanger i Europas grønne omstilling. Det er også big business«, siger han med henvisning til, at havmølleparker og energiøer potentielt kan producere meget mere grøn strøm end Danmarks behov.

De få lokale politikere, der svarer på vores henvendelser, skriver, at de ikke har noget valg. Det er ikke rigtig. I har netop det valg at lade være, beskytte borgerne og sige nej til kapitalinteresser samt henvise til, at vindmøller af denne størrelse hører til langt ude på havet.

Læg planerne om flere vindmøller på Lammefjorden ned nu.

Dorte og Torben Krog

Sandby 2

Svinninge