Kæphestens diciple mødes på Vig

Vig Festival
Ibrahims Diciple er navnet på en gruppe af Vigs meget faste publikummer. De har taget navn efter Ibrahim, en kæphest opkaldt efter Poul Reichhardts trofaste ganger i "Det store løb", og 2008 bliver blandt andet året, hvor de arrangerer kæphestederby.

Foto: Signe Terkelsen

En flok gamle venner fra Odsherred, et kæphestederby og en fyr, der ikke havde styr på, hvem Ibrahim var. Det er nogle af ingredienserne i den historie, der handler om Ibrahims Diciple.

Forrest blandt diciplene går 25-årige Christian Dahl, oprindelig fra Odsherred, men i dag studerende ved Handelshøjskolen i København. Sammen med en flok gamle venner har han de sidste syv-otte-ni år været fast deltager på Vig Festival, og siden han i 20 års fødselsdagsgave fik en kæphest, har dén også været været fast gæst.

Siden november sidste år har gruppen desuden mødtes i cyberspace i en gruppe på det sociale online-netværk Facebook. Og det har betydet, at endnu flere halsløse og mildt sagt anderledes projekter er blevet sat i søen. Blandt andet planlægger Christian Dahl og hans venner et kæphestederby.

– Vi har prøvet at lave en rute til at starte med, men ved endnu ikke, hvordan teltpladsen ser ud 100 procent, så det er kun et udkast. Vi overvejer også noget med, at man kan satse øl på de forskellige kæpheste, forklarer han mig efter, at jeg har kontaktet ham via Facebook.

De mange planer er kommet i stand på Facebook, der ifølge Christian Dahl har vist sig som et godt planlægningsredskab, selv om han i første omgang kun oprettede gruppen for sig selv og sine venner for sjov.

– Først var det mest af alt for sjov, men jeg kom hurtigt på ideen om, at vi kunne bruge det til noget konstruktivt. Det kunne være meget sjovt at fortælle omverdenen om vores kugleskøre lejr, og så er det lettere at organisere lejren og snakke alle sammen sammen, forklarer han.

Inde på gruppens side kan man blandt andet se lange lister, hvor medlemmerne har organiseret tryk af T-shirts, diskuteret deres nye logo og Christian Dahl fortæller desuden historien om, hvordan Ibrahim fik sine diciple.

Det er en lang og kringlet historie om en af deltagerne, der begik den store brøler ikke at vide, at kæphesten hed Ibrahim, og som derfor selv fik tildelt navnet Ibrahim foran sit eget efternavn.

Siden blev det til, at alle deltagerne skal hedde Ibrahim, og når derbyet løber af stablen i løbet af de næste dage, stiller alle deltagerne op i specialdesignede T-shirts med deres nye navn.

st@nordvest.dk