Julekræmmere i hallen

Når der er Jule-kræmmermarked i Svinninge Sportscenter, søndag den 27. november klokken 10-15, er alle de mange meter salgsplads for længst udsolgt.

Søndag den 27. november er der Julekræmmermarked i Svinninge Sportscenter. Privatfoto

– Vi har solgt alle pladser og der er ventetid på at få en stand, fortæller Jens Erik Nielsen, der er overordnet tovholder på dagens aktiviteter.

Sidste år var der var 40 kræmmere fordelt på 82 stande og 162 meter salgsareal. I år forventer man at få plads stil lidt flere kræmmere, da man forsøger at stille bordene op på en ny måde, for at skabe mere salgsplads.

Det er fjerde gang der er Jule-kræmmermarked i hallen. Tidligere var det foreningen Innerwheel, der arrangerede julemarked. Dengang foregik det på den lokale skole. Da foreningen for nogle år siden besluttede sig for at stoppe traditionen, sprang den lokale idrætsforenings støtteforening til og lavede aftale med Svinninge Sportscenter om at bevare den – med et juleagtigt kræmmermarked op imod jul. I standende finder man derfor både julenørklere, der sælger deres varer – og almindelige kræmmere.

– To ting er sikre på dagen. Den ene er at julestemningen vil være i top, og den anden er at overskuddet fra dagen går til idrætsforeningen, tilføjer Jens Erik Nielsen fra SIF’s Støtteforening.