Holbæk-talenter knuste Næstved i DM-kvartfinale

Basketball: Der var klasseforskel, da Holbæk-Stenhus U19-drenge søndag på hjemmebane slog Næstved 120-80 i DM-kvartfinalen.

Sportscollege er vært for Final 4

Magnus Donsrud, med bolden, og hans holdkammerater vandt sikkert over Næstved og skal nu spille DM-semifinale.

Foto: Mie Neel

Har Holbæk-Stenhus Danmarks bedste U19-hold? Træner Matias Caminos drenge har tidligere på året vundet pokalturneringen, og søndag tog holdet et vigtigt skridt imod DM-titlen. I Holbæk Sportsby vandt holdet nemlig suverænt DM-kvartfinalen mod Næstved, som blev sendt hjem med et nederlag på 120-80.

Næstveds træner, den tidligere topspiller Peter Holm Christensen, var efter nederlaget ikke i tvivl om, at hans spillere havde mødt deres overmænd.

Holbæk-Stenhus’ Gustav Winther var bogstavelig talt flyvende mod Næstved. og scorede 27 point.

– De var fysisk meget stærkere. Holbæk-Stenhus var markant bedre i dag, end da vi slog dem for 14 dage siden i U19-ligaen. Holbæk-Stenhus er et rigtig godt hold. Måske er Holbæk-Stenhus i virkeligheden mere end 40 point bedre end os i dag, lød det fra Peter Holm Christensen efter kampen.

Han tror på, at Holbæk-Stenhus kan vinde DM.

– Det er det bedste hold, vi har mødt i år, sagde Peter Holm Christensen.

Træner Matias Camino havde god grund til at smile stort søndag eftermiddag, da hans hold slog Næstved 120-80.

Kampen blev reelt afgjort i første periode, som hjemmeholdet vandt 37-6 efter en helt forrygende indsats både defensivt og offensivt.

Ungdomslandsholdsspiller Gustav Winther var flyvende i første periode, og han scorede således 10 af Holbæk-Stenhus’ første 11 point. Holbæk-Stenhus begyndte at slappe lidt af i begyndelsen af anden periode, hvilket fik Matias Camino til i en timeout at indskærpe over for spillerne, at de ville tabe, hvis de fortsatte med at slappe af. Opsangen hjalp, og Holbæk-Stenhus kunne gå til pause med en føring på 65-33.

Lukas Juhl Andersson forsøger at lægge bolden i kurven.

I anden halvleg fortsatte hjemmeholdet med at dominere og kunne stille og roligt udbygge føringen. Da fjerde periode begyndte, var holbækkerne foran 95-50, og det betød, at Matias Camino kunne give mere spilletid til nogle af de spillere, som ikke var benyttet så meget.

Sejren blev på 120-80, hvilket ikke mindst var imponerende på baggrund af, at flere af spillerne mindre end 24 timer tidligere havde spillet divisionskamp for Holbæk-Stenhus på udebane mod BK Amager.

Matias Camino var naturligvis meget tilfreds med sit holds afklapsning af Næstved.

– I dag viste vi vores bedste offensive spil i hele sæsonen. Vi lykkedes næsten med det hele. Alle scorede og kæmpede, det var dejligt at se. Vi spillede stærkt i forsvaret, og det er det vigtigste for mig. Vores mentalitet var helt anderledes i dag, end da vi tabte til dem for to uger siden. Spillerne skal lære at spille alle kampe med den samme gejst og koncentration, sagde Matias Camino, som også deler roser ud til de spillere, som normalt ikke optræder på ligaholdet.

– Lukas (Juhl Andersson, red.) spillede en fantastisk kamp, og det samme gjorde Kristian (Willumsen, red. ), men hele holdet spillede faktisk meget, meget solidt, sagde Matias Camino.

Han turde ikke sige, hvor store chance holdet har for at vinde DM-titlen.

– Det bliver meget tæt, men hvis vi spiller med den samme mentalitet som i dag, kan vi gøre en rigtig god figur, siger Matias Camino.

Semifinalerne spilles først om en måned. Flere af Holbæk-spillerne optræder på ligaholdet og får derved ingen problemer med at holde kampformen ved lige, mens andre må nøjes med træningen. Holbæk-Stenhus’ U19 deltager dog også i en stor turnering i Spanien i påsken, så her vil der også blive mulighed for at spille kampe inden DM-semifinalerne lørdag den 22. april i Skovlunde.

Holbæk/Stenhus-Næstved 120-80 (65-33)

Holbæk/Stenhus’ point:

Gustav Winther 27

Jack Sørensen 23

Magnus Donsrud 19

Lukas Juhl Andersson 17

Rasmus Uldall Blæsild 7

Tobias Nihøj 7

Eik Mørkegaard Hansen 6

Kristian Willumsen 6

Alessandro Covi 4

Daniel Yebra 2

Tobias Wibeck 2