Hjælp Folkekirkens Nødhjælp med at hjælpe

Hjælp nødhjælpere med at hjælpe

Folkekirkens Nødhjælp har brug for indsamlere, når der 12. marts gås rundt med raslebøsser for at samle penge ind til at hjælpe mennesker i verdens brændpunkter.

Foto: Foto: GOPDA-DERD/Folkekirkens Nødhjælp.

Flere og flere vælger at slukke for nyhederne og på den måde at skærme sig for de mange krige, kriser og katastrofer verden over. Man kan også vælge at handle og melde sig som indsamler, når Folkekirkens Nødhjælp den 12. marts samler ind til nødhjælpsarbejdet verden over.

– Vi er mange, der føler os magtesløse, når vi hører om store kriser, der rammer verden. Man får brug for at gøre noget, og derfor er jeg så glad for, at vi kan samle ind og sammen gøre en forskel, siger Jørgen Sandgaard, der er indsamlingsleder i Sankt Nikolai og Tveje Merløse sogne.

Her blev der sidste år samlet 90.000 kroner ind. Det er sogneindsamling nummer 25, og han har brug for indsamlere, så sidste års resultat ikke bare nås, men overgås.

For der er om muligt endnu mere brug for nødhjælpen, som i år har fokus på Afrikas Horn, Ukraine og Syrien.

Afrikas Horn er ramt af landets værste tørke i 40 år, og millioner af mennesker af afhængig af nødhjælp både her og nu og med frø, der kan tåle tørken, spire og på den måde afhjælpe hungersnøden.

Krigen i Ukraine har sendt mange på flugt, og gjort mange andre afhængig af nødhjælp. Hjælpen går til flygtningecentre og værtsfamilier, generatorer, varmeforsyning, minerydning og juridisk hjælp til at dokumentere krigsforbrydelser.

Jordskælvene i Tyrkiet og Syrien har gjort mange hjemløse, mange har mistet alt og står uden tag over hovedet, tøj, indtægt til mad, rent vand, strøm og varme.

Det er vanskeligt at komme ind i det nordlige Syrien, men via samarbejde med lokale organisationer, kan Folkekirkens Nødhjælp hurtigt rykke ind med blandt andet mad, rent vand og tæpper.

Man melder sig som indsamler hos Jørgen Sandgaard på J.s.sandgaard@gmail.com eller 20280978.

Det kan også ske på Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside noedhjaelp.dk/indsamling.