Gislinge topper med boliger på tilbud

68 procent af alle boliger, der er til salg i Gislinge, er faldet i pris. Byen placerer sig dermed på andenpladsen over byer i Danmark, hvor flest udbudte huse er dykket i pris.

Foto: Peter Andersen, Peter Broo

Er du på udkig efter et nyt hus, og er du interesseret i et hus, der er sat ned i pris? Så er der gode muligheder for at tage på tilbudsjagt i Gislinge.

Ifølge en landsdækkende undersøgelse lavet af boligportalen Boliga placerer byen sig nemlig på andenpladsen over byer, hvor der er bedst mulighed for at finde boligpriser på tilbud. Hele 68,8 procent af boliger til salg i Gislinge er billigere, end da de først blev sat på markedet. Det vil sige, at 22 af 32 boliger er sænket i pris, siden de blev sat til salg.

– Det kan måske forklares med, at priserne i Gislinge inden krisen var sat på et rimeligt højt niveau. Så har flere jo været nødsaget til at sætte priserne ned. Vi har da også oplevet et par sælgere derude, som har måttet gå ned i pris, forklarer Thomas Westermann fra EDC Holbæk.

Flere børnefamilier søger mod Gislinge

Han kan imidlertidig ikke genkende, at der i Gislinge skulle være flere tilbudsboliger end i andre byer i området.

– Som følge af krisen har mange jo været nødsaget til at gå ned i pris. Også i Gislinge. Men sådan er det for så vidt også i Holbæk og i Hagested. Mit umiddelbare bud på, hvorfor Gislinge ligger nummer to, er, at der er mange børnefamilier med to biler, der søger derud. Der er derfor et større behov for prisnedsættelse netop der, siger Thomas Westermann.

Selvom Gislinge har den næsthøjeste placering, er der stadig et stykke op til listens vinder, Eskilstrup på Falster. Her er 72,5 procent af alle udbudte boliger faldet i pris. Som listens absolutte bundskraber finder man til gengæld Hejnsvig nær Billund. Her har kun 12,1 procent af sælgerne sat prisen på deres bolig ned.

pes nordvest.dk