Fremtid usikker for traktørsted

Foto: Anders Tilsted
Ejendommen, som huser Maglesø Traktørsted er blevet solgt, og det er ikke sikkert, at der på lang sigt skal være traktørsted i ejendommen. Arkivfoto: Anders Tilsted
Ejendommen, som huser Maglesø Traktørsted er blevet solgt, og det er ikke sikkert, at der på lang sigt skal være traktørsted i ejendommen. Arkivfoto: Anders Tilsted

I næste uge flytter ægteparret Nels og Line Hede Rohde og deres etårige søn ind på førstesalen i ejendommen, som huser Maglesø Traktørsted i stueetagen. For de har købt ejendommen med den fantastiske udsigt over Maglesø af Ole Tofthøj Rasmussen for tre millioner kroner.

I første omgang bliver den nuværende forpagter/lejer af traktørstedet, Erna Sindlys, ved med at drive restaurant som minimum frem til april 2017 på grund af den aftale, hun har med den tidligere ejer. Men familien Rohdes køb betyder, at der måske på sigt ikke længere skal være traktørsted i ejendommen, som der ellers har været siden 1937.

– Vores plan er, at vi primært vil bruge ejendommen som privat bolig, men vi kan heller ikke med sikkerhed sige, at vi opsiger aftalen med Erna Sindlys. Nu glæder vi os først og fremmest til at flytte ind i et hus med en helt utrolig beliggenhed og i et fantastisk område, og så ser vi, hvordan det er at bo ovenpå et traktørsted. Derefter beslutter vi, om vi opsiger aftalen, siger 37-årige Nels Hede Rohde, der ligesom sin kone, er ingeniør.

Ægteparret har i nogle år boet i en lejlighed i København, men da de begge er vokset op på landet, har de i et stykke tid ledt efter et hus i landlige omgivelser. Da huset og den 18.000 kvadratmeter store grund, blev sat til salg, slog de til.

Erna Sindlys, der har drevet traktørstedet siden begyndelsen af 2014, havde en forkøbsret, som betød, at hun kunne købe huset, hvis hun kunne matche Nels og Line Hede Rohdes bud. Men det havde hun ikke mulighed for økonomisk.

Ifølge Erna Sindlys har flere tøvet med at booke fester hos hende, fordi de har hørt, at fremtiden for traktørstedet er usikker.

– Men det er vigtigt for mig at sige, at jeg som minimum fortsætter med at drive traktørstedet frem til april næste år. Jeg har ikke tænkt mig at stoppe, før jeg bliver tvunget til det, og jeg ser frem til at åbne op for sæsonen til påske, siger hun.