Fra New Delhi over Taastrup til Nairobi

Golf: John Axelsen har været en smut hjemme og træne inden torsdagens start i DP World-turnering i Kenya.

Fra New Delhi over Taastrup til Nairobi

John Axelsen spiller turnering i Kenya efter en tur i Danmark

Det hele startede allerede i slutningen af sidste år, hvor han lidt overraskende kvalificerede sig til denne sæsons DP World Tour, den tidligere Europa Tour.

Inden året rindede ud var Tølløses professionelle golfspiller John Axelsen i fuld sving med de nye sæson med to turneringer på det nye niveau i Sydafrika.

Siden har det 25-årige golftalent haft turneringstravlt, og torsdag svinger han ud i sin ottende turnering på DP-touren.

I fire af turneringerne har han klaret finale-cuttet, og senest lå han godt til på en plads som nummer 16 før de to finalerunder i en turnering i indiske New Delhi.

Men i søndagens sidste runde kom han rundt i + fem slag og havde tydeligvis svært ved at nå de foregående dages niveau.

– Jeg var lidt ramt mentalt og følte mig presset til at SKULLE performe. Det skubbede lidt til problemerne ude på banen, fortæller John Axelsen om den seneste turnering i den indiske hovedstad, hvor det blev til en beskeden placering midt i det 70 mands store finalefelt.

Nu har John Axelsen med rødder i Tølløse og barndomsklub i Holbæk, været en tur hjemme i Danmark i en uges tid for at træne lidt svingteknik på hjemmebanen i Smørum, inden flyveturen igen gik mod det afrikanske kontinent, hvor Magical Kenya Open i nærheden af Nairobi skal spilles med start torsdag.

Som i Indien har Axelsen heller ikke været her før, men hvor han måske lod sig påvirke lidt af de meget forskelligartede forhold på vej fra hotellet til banen i New Dehli, er han nu blevet mere bevidst om ikke at lade sig sig distrahere, selv om forholdene i nærheden af den kenyanske hovedstad minder om det han så i Indien.

Siden søndag har han kunnet træne på banen i Muthaiga Golf Club, som han kalder udfordrende.

– Ikke så meget fordi greens er små og fairways smalle, men nok mest fordi vi spiller i tør luft i næsten 1700 meters højde. Det vil sige at man generelt slår længere, cirka 10 procent, og at et 7-jern her svarer til et 6-jern, lyder forklaringen fra John Axelsen.

I detaljer kender han endnu ikke de kommende turneringsplaner. Meget afhænger af, hvordan det går i Magical Kenya Open.

– En plads i Top -10 giver direkte adgang til en stor turnering i Sydafrika. Men ellers står jeg nok ikke langt nok fremme på ventelisten til en ny DP World Tour-turnering, og så tager jeg tilbage til Danmark i nogle uger, siger Axelsen.