Forslag om skolelukning sendt i høring

Børn: Børne- og skoleudvalget har besluttet at sende et forslag om at lukke Stestrup Skole i høring.

Forslag om skolelukning sendt i høring
Foto: Peter Andersen
Børne- og skoleudvalget har besluttet, at et forslag om at lukke Stestrup Skole efter dette skoleår skal sendes i høring. Foto: Peter Andersen

Holbæk/Stestrup: Skolebestyrelsen for Stestrup, St. Merløse og Ugerløse Skole, forældrebestyrelsen i dagtilbudsdistrikt Kildedam samt Stestrup lokalforum skal hver især sætte sig sammen i den kommende tid for at lave et høringssvar.

Det står klart, efter børne- og skoleudvalget onsdag holdt møde. Her besluttede udvalget nemlig at sende et forslag om at lukke Stestrup Skole fra næste skoleår og lægge den sammen med St. Merløse Skole i høring hos de tre parter.

Som avisen fortalte i sidste uge, er forslaget om at lukke Stestrup Skole en direkte konsekvens af, at der pt. kun er 17 elever på skolen fordelt på 0. til 3. klasse. Det forventes, at elevtallet falder yderligere i dette skoleår til 15. Derudover er der kun indskrevet to elever til skolestart i Stestrup efter sommerferien.

I dagsordenen til børne- og skoleudvalget fremgik det, at det er skoleledelsens faglige vurdering, at en skoleafdeling med så få elever fordelt på 4 klassetrin ikke tilbyder et tilstrækkeligt kvalificeret læringsmiljø til at sikre elevernes læring og trivsel.

Høringsperioden vil vare frem til den 28. marts.

Holbæk Kommunalbestyrelse træffer den endelige beslutning den 26. april.