Flyvende afsæt til forårsjazz

Foto: PR-foto, Ole Brandt

Der er dømt festlig start på Holbæk Jazzklubs forårssæson 2017, når Paul Harrison Band entrer scenen i Musikhus Elværket torsdag den 2. februar.

Den britiske klarinetist og sopran- og altsaxofonist er garant for velsmurt og dynamisk jazz med stor variation, og til lejligheden medvirker Denise Gordon, britisk sangerinde med afrikansk- caribiske rødder.

Paul Harrison stiller med et internationalt hold, der tæller blandt andre svenske Niklas Carlsson (trombone), danske Jens Fuglsang (guitar) og Mikkel Find (trommer).

12. februar er Holbæk Jazzklubs igen vært for en kvartfinale i talentkonkurrencen Ung jazz, som efterhånden har 17 år på bagen.

Særegen sangskriver

Blåtonet indie-pop og jazz mødes søndag den 26. februar i skikkelse af Offpiste Gurus kvartet. Kapelmester Trinelise Væring er en markant og særegen sang- skriver, sanger og musiker, som i mange år har opereret i grænselandet mellem rock, jazz og indie-pop. Med i kvartetten er gemalen, saxofonisten Fredrik Lundin.

26. marts får jazzklubben besøg af den norske trommeslager Snorre Kirks Europa Kvintet. Snorre Kirk slog igennem i 2012 med det kritikerroste album »Blues Modernism«. To af musikerne fra debutalbummet, saxofonisten Jan Harbeck og den svenske pianist Magnus Hjorth, er med i Holbæk.

Der er jazzvokal fra Canada på programmet 2. maj, hvor Denzal Sinclaire og Craig Earle Trio gæster klubben og Elværket. Denzal Sinclaire er med sin fløjlsbløde baryton en elegant og levende fortolker af jazz-standards, og han bakkes op af guitar, bas og trommer.

Far og søn på guitarer

20. maj er der far-søn møde i guitarens tegn, når den svenske guitarist Ulf Wakenius giver koncert sammen med sønnen og instrumentkollegaen Eric Wakenius.

Far Ulf var i mange år musikalsk makker med Niels-Henning Ørsted Pedersen og medlem af Oscar Petersons kvartet. Musikhus Elværket er medarrangør.

Forårsprogrammet slutter mindst lige så festligt, som det begynder.

Dørge, Becker, Carlsen (en mindre udgave af det vildtvoksende Pierre Dørges Jungle Orchestra, spiller op i Holbæk Museums gård 11. juni.

Det bliver (heller) ikke kedeligt.