Fem ud af fem for Holbæk JS

Håndbold: Holbæk Jernløse Stenhus er alene i spidsen for kvindernes 3. division i håndbold efter sejr på 13 mål.

Eva Roer Nielsen og Christa la Cour, bagerst, var toneangivende, da Rødovre blev slået i søndagens sæsonåbner på udebane. Foto: Per Christensen

Det ser ud som om, Holbæk Jernløse Stenhus og Hvidovre kommer til at få et langt slagsmål om første- og andenpladsen i kvindernes 3. division i håndbold.

Efter tirsdagens sejr på 21-34 ude over VHC/Vidar har Holbæk JS taget førstepladsen med de maksimale 10 point for fem kampe. Hvidovre er dog kun to point efter på andenpladsen og har også maksimumpoint med otte for fire kampe. De to hold mødes først i sidste runde før jul den 11. december i Holbæk Sportsby og igen i næstsidste runde i foråret i Hvidovre.

Holbæk JS lignede dog ikke et tophold i tirsdagens udekamp, hvor holdet var bagud 13-12 ved pausen. Og 10 minutter inde i anden halvleg var stillingen 17-15 til hjemmeholdet.

I første halvleg var Eva Roer Nielsen efter træner Thomas Emanuels mening ene om at holde niveau. Og Holbæk blev mærket af, at Charlotte Kjærside blev ramt i hovedet. Det gjorde hun også to gange i søndagens kamp, og det påvirkede hendes spil.

Efter pausen skiftede Holbæk JS til at dække 3-2-1, og det gjorde, at de fik greb om kampen og også begyndte at få kontrascoringer.

Men Holbæk løftede niveauet de sidste 20 minutter, og trods en skidt første halvleg nåede Christa La Cour Kristensen at score 10 gange som topscorer i kampen.

– Jeg har rost spillerne fordi, da det så sortest ud, fandt de kvaliteten frem og viste, hvad de er lavet af, siger Thomas Emanuel.

Og han har en klar forklaring på, hvad det er, Holbæk lykkes med for tiden.

– Vi løber stærkt, og det har modstanderne i 3. division det svært med, siger Thomas Emanuel.

Og han er ikke så nervøs for at niveauet de første 40 minutter skal gentage sig.

– Det var en tirsdagskamp mod en modstander lidt nede i tabellen. Vi var der ikke fra start, vurderer Thomas Emanuel.