Få valgplakater har overlevet

Fristen for at fjerne valgplakaterne var ved udløbet af onsdagen.

Få valgplakater har overlevet

Torsdag formiddag hang der stadig enkelte valgplaktater tilbage, her på Gasværksvej i Holbæk.

Foto: Allan Rasmussen

Der har de seneste dage været fokus på, at plakaterne i forbindelse med folketingsvalget skulle være fjernet senest otte dage efter valget, det vil sige ved udgangen af døgnet onsdag. Langt de fleste valgplakater er da også væk, men det er smuttet med enkelte.

På Gasværksvej i Holbæk hænger en valgplakat med det genvalgte socialdemokratiske folketingsmedlem Rasmus Horn Langhoff, opstillet i Kalundborgkredsen, der også omfatter Odsherred Kommune.

– Jeg troede egentlig, vi havde fået fat i dem alle. Men det kan være svært at få de samme frivillige, som har hængt dem op, til også at tage dem ned, siger lokalformanden for S i Odsherred, Debbie Sørensen, der nu vil se, hvem der kan komme forbi for at tage plakaten ned.

Hun fortæller videre, at der af praktiske grunde er en intern aftale med S i Holbækkredsen, om at de tager alle de socialdemokratiske valgplakater ned i kredsen. Tilsvarende sørger Kalundborgkredsen for at tage partiets valgplakater ned i deres kreds.

Den oversete valgplakat på Gasværksvej hænger kun omkring halvanden meter over fortovet, så der er risiko for, at fodgængere kunne gå ind i den. Også på det punkt er Indenrigs- og Boligministeriets regler for valgplakater ellers klare: De må ikke hænge lavere end 2,3 meter direkte over fortov eller cykelsti, målt fra den nederste kant af valgplakaten.

– Plakaterne glider ned, når det blæser, forklarer Debbie Sørensen.

I Holbæk har der dog allerede fra opsætningen af plakaterne været adskillige eksempler på, at de hænger lavere end tilladt ved fortove og cykelstier.

Også på Valdemar Sejrsvej hænger der en glemt valgplakat. Den er med Mike Villa Fonseca, der blev valgt til Folketinget med det laveste stemmetal (505) hos Moderaterne. Plakaten hænger i midterrabatten på Valdemar Sejrsvej og så højt, at det ikke er muligt at se, hvem der står som ansvarlig for ophængningen.

På Valdemar Sejrsvej i Holbæk hænger der torsdag formiddag stadig en valgplakat med Mike Villa Fonseca, der blev valgt til Folketinget for Moderaterne. Foto: Kaj Ove Jensen

Hvis kommunen eller Vejdirektoratet (på statsveje) skal bruge tid på at fjerne plakaterne, venter der en afgift til dem, der har undladt at fjerne plakaterne i tide.