En god togtur

Debat

Forleden var vi en tur fra Vipperød til Roskilde og ved 21-tiden skulle vi retur. Toget plejer at afgå fra spor 1, men på displayet kunne vi se at denne afgang var fra spor 2.

Jeg (Lars) er rollatorbruger, men vi blev enige om at tage trappen og den gamle tunnel fremfor omvejen til den nye tunnel og elevatorerne.

Så snart vi gjorde klar til at tage trappen ned, kom en yngre mand til hjælp – han tog rollatoren og bar den først ned og derefter også op på spor 2, selvom han slet ikke skulle derop, og med ønsket om god tur var han væk igen.

Da toget kom, kørte det langt forbi før det holdt, så vi stæsede (jeg i slowmotion) til den nærmeste dør – og her stod en ny yngre mand, og da jeg kom haltende tog han resolut rollatoren op i toget og gav mig en hånd – igen: ”god tur”.

Da vi skulle af i Vipperød, rumlede jeg igennem den smalle gang mellem sæderne, og en ung mor, hvis pakkenellikers fyldte lidt, rigeligt trak straks sagerne til side – med et smil – så jeg kunne passere – og til sidst, sprang en ung mand op og åbnede døren ud til udstigningsdørene.

Vi var begge opfyldt af varme følelser, og vil gerne hermed sige tak til de mange venlige og hjælpsomme mennesker, som vi heldigvis tror, der er flest af derude.

Anne og Lars Tiedt

Vipperødgårds Alle 17

Vipperød