Efter stort fyrværkeri-kup: Politi advarer mod livsfarlige bomber

Foto: Peter Andersen, Morten D. Christensen
Holbæk. Bombe fundet bag det gamle kvikly. Bomberyddere valgte at skyde den.
  Foto: Peter Andersen
Holbæk. Bombe fundet bag det gamle kvikly. Bomberyddere valgte at skyde den. Foto: Peter Andersen Foto: Peter Andersen

To gange i maj og juni i år var der indbrud i et fyrværkerilager i en gammel bunker i Dragerup Skov ved Holbæk.

Det lykkedes tyvene at slippe af sted med mere end 3600 krysantemumbomber, der kun må anvendes af professionelle fyrværkeriproducenter, og er livsfarlige i hænderne på ukyndige.

Midt- og Vestsjællands Politi anser det for sandsynligt, at nogen vil forsøge at sælge krysantemumbomberne her op til nytår.

– Jeg tror godt, man kan forvente, at nogen vil prøve at sælge det. Vores klare opfordring er, at man holder sig langt væk fra det, fordi det er livsfarligt. Man må meget gerne ringe til politiet på 114, hvis man bliver tilbudt at købe krysantemumbomber, eller hvis man har kendskab til, at nogen sælger dem, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig i Midt- og Vestsjællands Politi, til dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Her godt et halvt år efter det omfattende tyveri har Midt- og Vestsjællands Politi endnu ikke sigtet nogen personer for de to indbrud i bunkeren i Dragerup Skov, oplyser Carsten Andersen.

– Vi efterforsker fortsat sagen, men kan ikke sige så meget. Der er stadig en række løse ender, siger han.

Blandt andet undersøger politiet, om der er forbindelse mellem fyrværkeri-kuppet i Holbæk i forsommeren og fundet af 200 krysantemumbomber og fyrværkeribatterier i et lejet rum på et lagerhotel i Roskilde midt i september.

– Det indgår i vores efterforskning, om der kan være en sammenhæng, men jeg kan ikke sige noget om det, lyder det fra politiets talsmand.