Drabssigtede skal blive bag tremmer

En 25-årig mand og 34-årig kvinde, der er sigtet for drabet på en 37-årig gravid kvinde i Holbæk, har tirsdag fået forlænget deres varetægtsfængsling.

Dom kan falde på årsdagen for drab

Den 37-årige gravide kvinde blev stukket ihjel med kniv foran sin arbejdsplads, Plejecenter Samsøvej i Holbæk, da hun netop havde fået fri og havde sat sig ind i sin bil. To sigtede med relation til kvinden er fortsat fængslet i sagen.

Foto: Presse-fotos.dk

En dommer ved Retten i Holbæk har tirsdag formiddag forlænget varetægtsfængslingen i yderligere fire uger for en mand og en kvinde, der er sigtet for knivdrabet på en 37-årig gravid kvinde på parkeringspladsen ved Plejecenter Samsøvej i Holbæk sent om aftenen 3. november sidste år.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter.

Forsvarsadvokat Thomas Fogt, der repræsenterer den 34-årige drabssigtede kvinde, bekræfter over for sn.dk, at hun fortsat skal være fængslet i de næste fire uger.

Kvinden nægter sig fortsat skyldig, oplyser Thomas Fogt, der på grund af dørlukning i sagen ikke har yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

– Jeg kan sige, at vi har udbedt os betænkningstid i forhold til at kære fængslingen til landsretten, lyder det fra Thomas Fogt.

Den 25-årige sigtede mand havde forud for retsmødet afgivet frivillig erklæring om, at hans fængsling kunne forlænges. Det har hans forsvarer, Snorre Andreas Kehler, tidligere oplyst til sn.dk.

Også den 25-årige nægter sig skyldig.

Begge er nu fængslet foreløbigt frem til tirsdag den 31. januar.

Fortsat dørlukning

Ligesom ved de forudgående retsmøder besluttede dommeren at lukke dørene for offentligheden. Derfor er det fortsat sparsomt med oplysninger om, hvilket grundlag politiet har for at sigte manden og kvinden.

Det er således stadig uvist, hvilket eller hvilke motiver politiets efterforskere mener, at der kan ligge bag det brutale drab på den 37-årige kvinde.

Hun blev overfaldet kort efter klokken 23 torsdag den 3. november, hvor hun netop havde fået fri fra arbejde på Plejecenter Samsøvej i Holbæk og var ved at sætte sig ind i sin bil. Kvinden boede i Hørve.

Ved overfaldet blev kvinden stukket med kniv adskillige gange på kroppen, ben og arme, og ifølge sigtelsen fik hun også skåret halsen over. Hun blev kort efter erklæret død på Holbæk Sygehus.

Den dræbte var gravid i syvende måned, og i første omgang sikrede sundhedspersonalet på Holbæk Sygehus og Rigshospitalet den lille ufødte drengs liv. Han afgik dog ved døden 8. november.

Politiet sigter den 25-årige mand for at udføre selve drabet, mens den 34-årige kvinde er sigtet for at have anstiftet drabet. Ifølge sigtelsen aftalte de to drabet på den 37-årige kvinde via blandt andet beskedtjenesten WhatsApp.

Den på det tidspunkt 24-årige mand blev anholdt den 7. november – fire dage efter drabet – ved asylcentret Center Sandholm i Nordsjælland.

Om morgenen den 8. november blev den dengang 33-årige kvinde anholdt. Blot et par timer senere blev hun og den medsigtede mand fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, hvor de blev varetægtsfængslet.

Alle af afghansk baggrund

Retten har udstyret de to sigtede med navneforbud, hvorfor sn.dk er afskrevet fra at beskrive dem i nærmere detaljer.

Det er dog kommet frem, at såvel den dræbte kvinde som de to sigtede alle har afghansk baggrund og havde en forudgående relation. Den kan dog ikke omtales nærmere på grund af navneforbuddet i sagen.

Begge nægter sig som nævnt skyldige i sigtelsen.

Også en 18-årig mand var i begyndelsen af december anholdt i sagen. Han er fortsat sigtet, men anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet. Det er uvist, hvad han mere præcist er sigtet for, og specialanklager Anja Lund Liin har tidligere over for sn.dk afvist at uddybe det.