Dobbelt bogey blev dyr

Golf: John Axelsen ligger kun akkurat inden for cuttet efter første runde af Göteborg Open.

John Axelsen havde ikke sin bedste dag onsdag i Göteborg.

Foto: Kim Rasmussen

Det kneb med at spille op til favoritværdigheden for John Axelsen, da første runde af Göteborg Open onsdag blev spillet.

Turneringen er en del af ECCO Touren og Nordic Golf League, hvor John Axelsen fra Tølløse er på en samlet tredjeplads. Men på onsdagens runde i Sverige drillede tingene, så han kun akkurat ligger til at klare cuttet inden den sidste af de to indledende runder.

Han gik første runde i to over par, hvilket rakte til en delt 41. plads og akkurat var inden for cuttet. Turneringen føres af Nicolai Nøhr Madsen fra Hillerød samt de to svenskere Martin Eriksson og amatøren Henrik Lilja, der alle tre er i fire slag under par.

Axelsen lå i par efter sine første 15 huller, hvilket ville have givet en delt 18. plads. Men en dobbelt bogey på hul syv (John Axelsen startede på hul 10) kostede altså 23 pladser for John Axelsen. Han var ellers startet godt med en birdie på hul 10, men samlet blev hans tre birdier opvejet af tre bogeyer – og altså en dobbelt bogey.

Anden indledende runde spilles torsdag, inden de 45 bedste plus dem, der har samme score, går videre til fredagens finalerunde for at dyste om en samlet præmiesum på 450.000 svenske kroner.

De to spillere foran John Axelsen på ranglisten Road to Europe er Sebastian Friedrichsen og svenske Simon Forsström. Friedrichsen gik første runde i et slag over par, mens Forsström ikke deltager i turneringen.