Under normale omstændigheder kan man i spilleguiden læse sig til det enkelte huls længde fra udslags-stedet til pinden på green, men sådan forholdt det sig ikke helt, da Tølløses professionelle golfspiller John Axelsen i sidste weekend spillede finale i Thailand Classic, en turnering på DP World Tour – den tidligere Europa Tour.
Det var Axelsens tredje finale i de seks turneringer, han som DP-rookie har spillet i denne sæson. Selv om det blev til en beskeden slutplacering som nummer 55, var der gode ting at tage med sig videre, og især hul 17 gjorde et vist indtryk på den 25-årige golfer.
Green, pind og hul var nemlig placeret på en lille, flydende ø hvortil der var fast færgeforbindelse, når hullet skulle spilles færdig med putteren.
– Det har jeg aldrig set før, og jeg fik at vide, at det kun findes to steder i verden. Det var meget anderledes og nervepirrende, for øen bevægede sig. Men jeg havde heldigvis lidt modvind, og så var den kommet fem-seks meter nærmere, lød det med et smil på læben fra John Axelsen, der allerede er ved at være klar til næste udfordring, Hero India Open, der fra torsdag skal spilles i udkanten af indiske New Delhi.
Sidste uges turnering i Thailand blev vundet af Axelsens landsmand Thorbjørn Olesen, der efter sidste slag på hul 18 blev modtaget af en flok glade danske spillere med champagne. John Axelsen var dog ikke blandt dem, selv om han gerne ville.
– Det var ærgerligt, at jeg ikke kunne være der, men jeg sad allerede i en shuttle-bus på vej mod hotel og lufthavn. Men det er altid fedt, når en landsmand vinder. Vi kender efterhånden hinanden godt, spiser og taler sammen, og han var jo helt suveræn og alligevel helt nede på jorden efter triumfen, det er meget positivt og inspirerende, fortæller John Axelsen.
Han har aldrig før været i New Delhi, og kulturforskellene er til at få øje på, når han tager turen i bus fra hotellet til banen et kvarters kørsel derfra.
– Det er meget anderledes og et slags reality-chok. Der er så mange mennesker, og jeg kan ikke undgå at have medlidenhed med de mange fattige. Men det er ikke kun negativt, det er også fedt med en helt anden kultur, understreger John Axelsen, som med en flok andre danske deltagere har været ude og træne på banen i den indiske hovedstad.
– Det er den vildeste og mest vanvittige bane, jeg har spillet på. Den er ekstrem smal, har vilde greens med flere niveau-forskelle. Og så oplevede jeg og de andre, at hul 17 er meget svær at læse, man er næsten ude i et synsbedrag, så det er lavet en masse noter, smiler John Axelsen, der ikke forventer, at turneringens vinder får en specielt lav score.
Han har heller ikke selv store forventninger men satser blot på at holde sig til sin egen slagplan.
India Open har en samlet præmiesum på to millioner dollars.