Der skal arbejdes for drømmen

Teater: Det kræver engagement og hårdt arbejde at opfylde skuespillerdrømmen på Holbæk Drama College. Men det er det hele værd, siger de unge selv.

Drama på Drama College
Holbæk Drama College giver de unge mulighed for at udvikle deres skuespiller-talent. Det kræver hårdt arbejde at gennemføre det tre-årige grundkursus, men det er det hele værd, lyder det fra de unge selv. Foto: Mie Neel

Er du ung, har interesse for skuespil og er klar til at bruge tid på at udvikle denne interesse, så søg optagelse på Holbæk Drama College.

Sådan lyder budskabet fra et par unge gymnasieelever, som i øjeblikket er i gang med det tre-årige forløb på stedet.

Birk Hørbæk Sjelborg er i gang med sit første år, mens Rosa Lawaetz er i gang med sit tredje og sidste år.

– Skuespil har altid været en stor del af mit liv. Jeg har været med i blandt andet Harlekin og Elverfolket og har da en drøm om at blive skuespiller. Og jeg er indstillet på, at det kommer til at blive både hårdt og svært, men jeg har både lysten og troen på, at det kan lykkes, lyder det fra Birk Hørbæk Sjelborg.

Rosa Lawaetz har allerede været igennem det meste af college-forløbet, og selv om det har været hårdt arbejde, så synes hun, at det har været det hele værd.

Tirsdag aften holdt Holbæk Drama College visning på Holbæk Teater. Her viste 1. årgang eksempler på nogle af de ting, som de har arbejdet med indtil videre. Foto: Palle Mogensen Foto: Palle Mogensen

– Jeg føler selv, at jeg har arbejdet meget intenst i de tre år, og jeg kan virkelig mærke, at jeg har udviklet mig. Både som skuespiller, men især som menneske. Jeg er virkelig blevet mere moden på Holbæk Drama College, fortæller hun.

Begge deltog tirsdag aften, da Holbæk Drama College holdt visning på Holbæk Teater. Her var elevernes familie og venner indbudt, og unge, der overvejede at søge ind, var også indbudt.

Drama College-eleverne fra de tre årgange gav prøver på, hvad de arbejder på i øjeblikket. Alle er allerede nået et langt stykke vej, men det var også tydeligt, at de virkelig lærer noget, jo længere de kommer hen i forløbet.

Der er ansøgningsfrist til Holbæk Drama College den 1. marts, og alle, der har lyst til skuespil, opfordres til at melde sig.

Der er dog et begrænset antal pladser, så derfor skal alle ansøgere igennem en optagelsesprøve. På den måde sikrer Holbæk Drama College sig, at de unge, der optages, er de seriøse og dem, der har det største potentiale.

Eleverne på 3. årgang opførte en kort version af den klassiske græske tragedie “Medea”, som drevet af jalousi vil dræbe sin mand og deres fælles børn. Foto: Malou Louise Lindblom

Holbæk Drama College er blevet til i et samarbejde mellem Sjællands Teater og Stenhus Gymnasium. Det er et scenisk grundkursus, som tages sideløbende med en gymnasial uddannelse (stx).

Derfor er det også professionelle teaterfolk, som underviser eleverne undervejs.

Men det bedste ved Holbæk Drama College er sammenholdet, fortæller eleverne.

– Der er et utroligt fællesskab på tværs af årgangene, lyder det fra Rosa Lawaetz.

Det var noget, som Birk Hørbæk Sjelborg og de øvrige på 1. årgang fik at føle, da de første gang mødte op til undervisning.

– Vi stod lidt der, og så kom de andre elever farende og bød os velkomne. Det var helt overvældende, men de er utroligt søde, fortæller Birk Hørbæk Sjelborg.