Corona og inflation: Restaurant lukker

Restaurant Bryghuset No5 må dreje nøglen om. Holbæk Bryghus fortsætter uændret i kælderen.

Corona og inflation: Restaurant lukker

Restaurant Bryghuset No5 i Nygade i Holbæk er lukket med øjeblikkelig virkning.

Foto: Kaj Ove Jensen

Godt halvandet år efter, at Restaurant Bryghuset No5 åbnede med nye ejere er det slut. Restauranten i Nygade 5 i Holbæk har drejet nøglen om og åbner ikke igen.

På indgangsdøren er der hængt en seddel op, hvor der står “Midlertidig lukket”. Det vides dog ikke, hvor længe der vil være lukket, for der er behov for at finde nogle til at drive restauranten videre, da det næppe bliver med den hidtige ejer, der åbnes igen.

Ved frokosttid lørdag blev der lagt en melding op på restaurantens Facebook-side om, at man har valgt at lukke dørene til restauranten. Som en konsekvens af coronakrisen og inflationen er det blevet den eneste løsning, oplyses det.

“Midlertidig lukket” fortæller skiltet i døren, men det vides ikke, hvornår der måske åbnes igen. Foto: Kaj Ove Jensen

Nedlukningen sker med øjeblikkelig virkning, så alle reservationer bliver annulleret, og i den anledning er større selskaber kontaktet.

På Facebook hedder det, at det er med største vemod, meldingen gives. Og da datoen er den 1. april, understreges det, at der ikke er tale om en aprilsnar, men en ægte og alvorlig nyhed.

Josephine Lauritsen og Sebastian Bay Petersen overtog restauranten i sommeren 2021. Men allerede ved årsskiftet 2021/22 trak Sebastian Bay Petersen sig ud af restauranten, som derefter er drevet videre af Josephine Lauritsen. Før overtagelsen havde hun arbejdet i 10 år i restauranten, først som tjener og de seneste tre år som restaurantchef.

Restauranten har været lukket siden i onsdags. Det har ikke været muligt at træffe Josephine Lauritsen for en kommentar.

Bryggeri fortsætter

Siden 2005 er der brygget øl i mikrobryggeriet Holbæk Bryghus ApS, der ligger i kælderen under restauranten i Nygade 5.

Og uanset lukningen af restauranten oven over, så sker der ingen ændringer hos Holbæk Bryghus, da der er tale om to separate selskaber.

– Holbæk Bryghus fortsætter. Vi mister selvfølgelig vores største kunde, og vi håber, at der kommer andre ind i restauranten, siger brygmester Elisabeth Gottschalck.