Brand tager flere dage at slukke

Vestsjællands Brandvæsen blev mandag ved 15.19 kaldt til Audebo Miljøcenter – Argo, hvor meldingen lød på brand i affald.

Det viste sig at være en større mængde haveaffald, der havde selvantændt.

– Det er ikke første gang, at der er komposterende haveaffald, som selvantænder. Men det unormale denne gang er, at det har eskaleret så meget. Det er stort set det hele, som der er mere eller mindre har været eller er ild i, fortæller indsatsleder Ole Mebus fra Vestsjællands Brandvæsen.

Han befandt sig tirsdag morgen på stedet sammen med cirka 15 brandfolk fra Vestsjællands Brandvæsen og omkring lige så mange fra Beredskabsstyrelsen.

Dertil kommer mandskab fra Audebo Miljøcenter, som med gravemaskiner sørger for, at haveaffaldet bliver vendt, så brandfolkene kan komme til ilden nedenunder.

– Det er et møjsommeligt arbejde at slukke ilden. For det brænder nede i bunkerne, så hver kvadratmeter skal møjsommeligt vendes, og ilden slukkes. Dernæst skal haveaffaldet lægges i en ny bunke, så det ikke begynder at brænde igen. Det er altså noget, der tager tid, forklarer han.

Som nævnt har slukningsarbejdet været i gang siden mandag eftermiddag, og på et tidspunkt var 50-60 brandfolk og andre i gang på samme tid.

Der har således deltaget brandfolk fra Holbæk, Asnæs og Tuse Næs i slukningsarbejdet.

Og dertil kommer mandskab fra Beredskabsstyrelsen.

Ole Mebus forventer, at slukningsarbejdet godt kan fortsætte resten af ugen.

Der er tale om mellem fire og fem tusinde ton haveaffald, der er spredt over et større areal.

For at lette slukningsarbejdet bruger brandfolkene droner med termiske kameraer, så det på den måde er nemmere at se, hvor det brænder.