Borgmesteren er gravid og venter barn med SF-folketingsmedlem Jacob Mark

Christina Krzyrosiak Hansen skal føde til sommer og går på orlov om cirka tre måneder.

Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) er gravid og skal føde til sommer.

Foto: Mie Neel

Om få måneder får Holbæk Kommune en ny borgmester, i hvert fald for en periode. Årsagen er, at borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) er gravid og skal på barsel.

– Jeg forventer at gå på barselsorlov engang i juni og frem til omkring februar. Jeg er over halvvejs i graviditeten, og det er en lille dreng, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen.

Hun har siden oktober 2021 været forlovet med SF-folketingsmedlem Jacob Mark. Ved årsskiftet flyttede parret fra Studiestræde i Holbæk til en gård i Butterup.

– Jacob og jeg er meget glade. Vi glæder os enormt meget, siger borgmesteren om den forestående familieforøgelse.

Spørgsmålet er, om parret også vil benytte den forestående barselsorlov til et bryllup.

– Vi er ved at renovere en bondegård, og det tager ressourcer på både den ene og anden måde, så det er ikke afklaret med et bryllup, forklarer Christina Krzyrosiak Hansen, der tiltrådte som landets yngste borgmester nogensinde som 25-årig pr. 1. januar 2018.

Når det gælder den politiske side af sagen, er det naturlige spørgsmål, hvem der kommer til at sidde i stolen som borgmester under de lidt mere end syv måneders barselsorlov. Borgmesteren svarer, at Socialdemokratiet kommer med en indstilling på kommunalbestyrelsens møde i maj. Og det bliver et af medlemmerne fra partiet, der kommer til at varetage posten.

Den ledige plads i kommunalbestyrelsen ventes at blive besat af førstesuppleanten Jens Kristiansen, der var medlem af det daværende byråd i to perioder frem til udgangen af 2017.

På Facebook og Instagram skriver Jacob Mark mandag formiddag følgende: Vi fejrer, at en lille dreng er på vej ind i vores liv. Christina og jeg blev enige om at vores gård var lidt for stor til mig, hende og vores hund Ebba. Og jeg manglede en person, jeg kunne samle Lego med og læse Harry Potter for. Så senere på året kommer der en mere. Vi glæder os til at møde ham, og jeg føler mig som verdens heldigste.