Bliss flytter og bliver smart strædebutik

Nej til høj husleje

Diana Huniche flytter sin Butik Bliss fra meget høj husleje i Ahlgade til lavere husleje i Studiestræde og mindre plads. Det har krævet sortering i brands, men udvalget vil stadig være unikt i byen, siger hun. Og med følger blandt andet messingdisk og sputniklamper.

Foto: Margit Pedersen

Stilen og konceptet er uændret, men adressen er ny. Modebutikken Bliss bliver smart strædebutik og flytter fra Ahlgade til Studiestræde i Holbæk.

– Butiksarealet bliver halveret, og jeg har derfor reduceret i eller skåret nogle brands væk og beholder dem, der sælger og ikke fås andre steder i Holbæk, forklarer Butik Bliss Holbæks indehaver Diana Huniche.

Hun åbnede Butik Bliss i august 2020 og har overlevet coronapandemi med nedlukninger.

Men der er nu tre grunde til, at omsætningen ikke helt kan følge med udgifterne.

Det er krisen, for den høje inflation og de høje energipriser begrænser manges indkøb. Mange har også ændret købevaner og går måske ned i pris og kvalitet eller handler på nettet.

– Endelig er der huslejen på Ahlgade, der er meget for høj efter min mening. Derfor begyndte jeg at kigge efter en ny beliggenhed. Jeg har venner, som har undret sig over min husleje i Ahlgade og sagt, at jeg kan få en bedre beliggenhed i København for mindre husleje. Men jeg bliver i Holbæk, fastslår Diana Huniche.

I Studiestræde matcher en noget lavere husleje omsætningen, og hun glæder sig og lover, at både service og ånden i Bliss flytter med.

Udvalget fortsætter også uændret med et miks af sko, modetøj, accessories som strømper og tørklæder, værtindegaver, brugskunst og interiør.

Hun flytter fra hovedstrøg og nabo til Lagkagehuset til sidegade og dermed fra at være meget synlig til lidt mindre synlig. Men det bekymrer ikke.

– Butikken kan ses fra Ahlgade blandt andet med lysskiltet, og jeg får flere skilte op. Flere af mine kunder har også gjort opmærksom på, at de er gået forbi det tomme butikslokale, når de parkerer på havnen og går op til Ahlgade ad Studiestræde, bemærker Diana Huniche.

Hun har også gode forventninger til naboskabet med Café K og KLeos Keramik i Studiestræde 3.

Butik Bliss afløser en donuts-butik, som havde en meget kort levetid i Holbæk. Inden var der tatovør og i mange år har der været skomager.

Der er sidste åbningsdag i Butik Bliss i Ahlgade lørdag den 25. marts. Efter planen bliver der en markering af den ny butik påskelørdag den 8. april.

Lokalet er i god stand, men inden åbningen skal der males og indrettes, så det ligner den Bliss, kunderne kender, tilføjer hun.

Blandt andet følger den karakteristiske messingdisk med sammen med de italienske sputnik-lamper.

Diana Huniche er glad for at flytte, men det bekymrer og ærgrer hende, hvis den høje husleje kombineret med inflationskrisen ender med butikslukninger og mange tomme butikslokaler i Ahlgade.

Men det bliver ikke et problem at genudleje butikken ved siden af Lagkagehuset, mener ejendommens ejer Jørgen Fokdal.

Han forventer henvendelse i løbet af foråret og lejer helst igen ud til en detailbutik.