Billedkunst om film

Animationsfilm: I anledning af Billedkunstens Dag var dele af Holbæk Bibliotek indrettet til et animationsfilm-værksted.

Filmproduktion på biblioteket

Der var fuld koncentration, da elever fra Orø Skole deltog i Billedkunstens Dag på Holbæk Bibliotek.

Elever fra Orø Skole tog onsdag morgen færgen til Holbæk for at deltage i Billedkunstens Dag på Holbæk Bibliotek.

Her kunne de få lov til at være med til at lave en film og udsmykke en filmkulisse i animations-værkstedet, der var blevet indrettet i bibliotekets store aula i dagens anledning af Holbæk Kulturskole.

Animationsfilm-værkstedet tog afsæt i værker af kunstnerne Simon Fensholm og Anton Ian Nielsen, som i øjeblikket kan ses på Æglageret på Lindevej.

Sidstnævnte kunstner har også skrevet bøger, og hans bog “Katten, der ville sove et år” blev i løbet af dagen læst op flere gange af en børnebibliotekar.

Fire gange i løbet af dagen blev der læst op af Anton Ian Nielsens bog “Katten, der ville sove et år”. Her er det elever fra Udby Skole, som lytter.

Bogen handler om det, der kan give os glæde i hverdagen og livet, og det var også det overordnede emne, som børnene arbejdede med i forbindelse med animationsfilmen.

Her brugte de den klassiske stop and motion-teknik, hvor der først tages et billede af en figur. Dernæst bevæges den en lille smule, inden der tages et nyt billede og så videre.

Når billederne derefter vises hurtigt efter hinanden, ser det ud som om, at figuren bevæger sig.

Der skulle bygges både en filmkulisse og laves animationsfilm, da Billedkunstens Dag blev fejret på Holbæk Bibliotek.

På den første del af Billedkunstens Dag var det elever fra kommunens skoler, som deltog. I løbet af eftermiddagen blev der så åbnet for alle interesserede børn og unge.

Filmkulissen og animationsfilmen, som er blevet lavet i løbet af dagen, bliver de næste dage udstillet på Holbæk Bibliotek.