Andel skal fortsat være en pioner på energimarkedet

Debat

Et valg til en forsyningsvirksomhed er meget mere end strøm og hurtigt fibernet. Det er demokrati og en mulighed for at påvirke fordeling af et udbytte, fælles forbrug og en virksomheds mission og mål.

Jeg håber, uanset hvem der bliver valgt til repræsentantskabet Andel, erfarne som uerfarne kandidater, at de afspejler det samfund, vi er fælles om og går forrest med en aktiv og bæredygtig grøn omstilling.

Som kandidat til repræsentantskabet i Andel er jeg er optaget af andelstanken og en demokratisk styreform ud fra princippet “et medlem, en stemme”. Det tiltaler mig, at 400.000 andelshavere, såvel private som virksomhedsejere, kan være en del af en andelsbevægelse, hvor der skal vælges 14 ud af 54 opstillede kandidater i Holbæk Kommune.

Hvis jeg bliver valgt, vil jeg være en af de nye uerfarne i repræsentantskabet, som sammen med andre uerfarne og erfarne, vil kunne fastholde, bidrage eller stille kritiske spørgsmål til virksomhedens mission og mål.

For mig er det helt afgørende, at Andel allerede er en pioner på energimarkedet på Sjælland. Andel har taget et vigtigt ansvar med køb af solcellepark og bl.a. som storspiller på energimarkedet med køb af Dong (som ellers sandsynligvis var kommet på udenlandske hænder). Andel planlægger energiøer, vindenergi til brint og bidrager til uddannelse af unge. Den udvikling vil jeg gerne medvirke til.

Som kandidat til repræsentantskabet vil jeg være kritisk på en konstruktiv måde med Andels nuværende infrastruktur, egenkapital og strategier.

Andel skal gå forrest med grønne investeringer, have rimelige og konkurrencedygtige priser for forbrugere, og vi skal kunne gennemskue de fakturaer, vi som andelshavere modtager.

Privat er jeg bosat på Tuse Næs med min familie og har mere end 20 års erfaring med ledelse, økonomi og kommunikation.

Jeg håber, at du vil benytte din stemme i perioden den 1.-22. marts, og sætte dit kryds ved mig. Din stemme vil jeg forvalte med ydmyghed og omtanke.

Ib Kristensen

Strandvejen 39

Tuse Næs