Afart er forlaget bag årets horrorudgivelse

Mestre i skræk og gys

Tre glade tegneseriefolk. Anne Laurine Kornum har tegnet og fortalt, og Dianna Lotus Ozol og Thomas Shrøder har udgivet hendes “Mit indre øje” på deres forlag Afart - og sammen er det årets danske horrorudgivelse 2022.

Foto: Zelina Ozol

Tegneserien "Mit indre øje“ fascinerede Dansk Horror Selskabs jury, som på årets krimimesse i Herning kårede Anne Laurine Kornums mareridtsfortælling til årets danske horrorudgivelse 2022 på forlaget Afart i Vipperød.

“Mit indre øje” var oppe mod fire skrevne fortællinger, men den grumme tegneserie om menneskets dystre indre og skyggesider vandt.

Det er en sort fortælling i ord og billeder med flere lag uden lykkelig slutning.

Anne Laurine er også maler. Det ses både i streg og de manglende svar på spørgsmål, som beskueren og læseren måtte have. Det er op til den enkelte at fortolke og fordøje indtrykkene.

– “Mit indre øje” er næsten udsolgt og ved at blive genoptrykt. Det er en selvstændig historie, men hun arbejder på to opfølgere, forklarer en glad forlægger Thomas Schrøder, Afart.

Det er Anne Laurine Kornums første tegneserie udgivet i Danmark, men hun har tidligere udgivet en historie i det amerikanske tegneseriemagasin Heavy Metal.

Afart og Anne Laurine Kornum mødtes på en messe og blev enige om at lave noget sammen. Det er blevet til et frugtbart samarbejde med en pris.