VM-sejlads i Rungsted: Spanien helt suveræne KDY var arrangør og vært for det store DM- og VM-stævne i bådsklassen J/80

VM-sejlads i Rungsted: Spanien helt suveræne
  KDY var arrangør og vært for det store DM- og VM-stævne i bådsklassen J/80
Foto: Morten Timm

Der var ekstra liv og tryk på Rungsted Havn i sidste uge, da omkring 50 både fra ni forskellige nationer i sportsbådsklassen J/80 var samlet til både danmarksmesterskaberne (herunder de åbne) og verdensmesterskabet.

Ved VM-stævnet var der konkurrencer i syv klasser – og de spanske sejlere levede op til favoritværdigheden. I overall-klassen blev podiet indtaget af tre både fra Spanien.

I det hele taget var de spanske både suveræne og vandt VM-titlen i seks af de syv klasser. Kun i mix-klassen strøg skipper Niels Knudsen og besætning fra Nivaa Sejlcenter til tops og vandt VM. Bedste danske båd i overall-klassen blev skipper Johnny Jensen med besætning fra Sønderborg Yacht-Club med en 11. plads.

Afbud fra England

Fortsatte coronarestriktioner betød, at nogle teams fra England ikke mødte op i Rungsted på grund af de strenge isolationskrav, når de skulle retur til England, ligesom to indiske teams ikke fik lov at rejse ind i Danmark på grund af Delta-varianten.

Bag sejl-arrangementet stod Kongelig Dansk Yachtklub med hjælp fra frivillige fra flere Øresundsklubber. Ved åbningsceremonien holdt borgmester Morten Slotved tale, inden de mange sejlere skulle på vandet og dyste.

I sidste uge kunne Ugebladet fortælle, at lokalpolitiker Jakob Nybo kom ind som reserve på den irske båd Mojo hos skipper Patrick O'Neill og var med til at vinde det åbne DM.