VM-drømme bliver til virkelighed

Foto: Anette Sønderby - Sønderby Visual Storytelling

Det er surt at kvalificere sig til VM, hvis økonomien ikke rækker til at deltage. Sportsefterskolen Sjælsølunds fodbolddrenge har dog netop sikret sig et sponsorat fra den lokale byggevirksomhed Skou Gruppen på 150.000 kroner, der dækker udgifterne til VM.

Der var stor jubel, da fodbolddrengene fra Sportsefterskolen Sjælsølund i november løb med sejren i Danmark og kvalificerede sig til at repræsentere de rød-hvide farver i Serbien til ISF-Cup, som er verdensmesterskabet for fodboldakademier og idrætsefterskoler.

Samtidig gav den nyvundne titel forstander Jens Nissen en del hovedbrud.

– Det var kæmpe stort for drengene og vores skole at vinde, men på samme tid var det en økonomisk udfordring, fordi vi ikke har penge til sådan en tur i vores årlige budget. Det er en stor udgift at sende 18 drenge og tre lærere til Serbien i ni dage. Det skulle ikke gå ud over de andre elever, som ikke får den oplevelse, og egenbetaling var også et dilemma for os. Drengenes familier har i forvejen betalt for et efterskoleophold, så det er langt fra alle, der ville have råd til sådan en ekstraudgift, siger forstanderen og fortsætter:

– Jeg tabte både næse og mund, da Skou Gruppen fortalte os, at de gerne ville sponsere vores VM-tur. Det er helt fantastisk, og jeg er ufattelig glad. Nu kan drengene komme af sted og få den oplevelse for livet, som de fortjener, siger Jens Nissen.

Sponsoratet kom i den grad også bag på 16-årige Storm Hollensted, der nu skal med til VM som central midtbanespiller.

– Mine forældre bruger meget tid og mange penge på al min fodbold, så der var ikke meget mere at give af. Det var den største lettelse, da Jens fortalte, at han havde fundet en sponsor, der kunne dække hele turen. Jeg er mega taknemmelig for Skou Gruppens sponsorat. 150.000 kroner er virkelig mange penge – det er fuldstændig sindssygt på den gode måde, lyder det fra den unge spiller.

Martin Skou Heidmann, der er administrerende direktør i Hørsholm-byggevirksomheden Skou Gruppen, glæder sig over at kunne være med til at indfri drengenes drømme.

– Det er en sand fornøjelse at se, hvor meget det betyder for drengene at spille fodbold og at få denne unikke oplevelse sammen. Vi glæder os til at heppe på dem på sidelinjen og ved, at de har viljen til at gå hele vejen, siger direktøren.