Ventetid eksploderer på plejeboliger

Foto: Anna Törnqvist Jensen
Kirsten Holmehøj og tricktyveri.
  Foto: Allan Nørregaard
Kirsten Holmehøj og tricktyveri. Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

I Hørsholm Kommune bliver ventelisten til plejeboliger længere og længere. En dement borger har således ventet 243 dage på en plejebolig, mens ventetiden på en såkaldt somatisk plejebolig indtil videre er 166 dage.

Før sommerferien besluttede Social- og Seniorudvalget at åbne 12 midlertidige pladser for at lette presset på ventelisten, men der står stadig 48 personer i kø til en plejebolig.

Derudover kniber det for Hørsholm Kommune med at overholde serviceloven, som forpligter kommunerne til at tilbyde en plejebolig indenfor to måneder. Kommunen har i 26 tilfælde overskredet garantien. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Vi er i en frygtelig situation, og det skal vi have løst, men vi har ikke en god løsning lige nu og her, siger formand for Social- og Seniorudvalget, Thorkild Gruelund (K).

I Ældre Sagen i Hørsholm er man rystet over de lange ventetider.

– Det er ganske utilstedeligt og uhørt, at vi igen i Hørsholm skal være kendt for ikke at tage hånd om vores ældre mennesker, der virkelig har behov for støtte og hjælp i form af plejeboliger, siger Kirsten Holmehøj, bestyrelsesmedlem i Ældre Sagen.