Velkendt ansigt bliver ny skoleleder

Jesper Hviid Andersen afløser en sygdomsramt Michael Gielager som skoleleder på Vallerødskolen

Velkendt ansigt bliver ny skoleleder

Jesper Hviid Andersen er 46 år og tiltræder som ny skoleleder på Vallerødskolen i Hørsholm, hvor han afløser Michael Geilager. Foto: Hørsholm Kommune

Efter 25 år som skoleleder på Vallerødskolen måtte Michael Geilager, 59, sidste sommer sygemelde sig. I løbet af efteråret stod det klart, at han nok ikke kunne vende tilbage, og nu har et enigt ansættelsesudvalg i Hørsholm Kommune fundet og ansat hans efterfølger.

Det bliver 46-årige Jesper Hviid Andersen, der fra 1. april overtager jobbet som skoleleder på Vallerødskolen i Hørsholm.

Han er et velkendt ansigt på skolen, idet han i 2014 blev ansat som afdelingsleder og viceskoleleder på Vallerødskolen. Siden august 2022 har han samtidigt været konstitueret som skoleleder.

I hele perioden har Jesper Hviid Andersen leveret en kæmpe indsats, lyder det i en pressemeddelelse fra Hørsholm Kommune.

Ordentlig og nysgerrig

Her har han både varetaget den omfattende PCB-renovering, sammenlægninger af klasser, udfordringer i nogle klasser, ansat en ny afdelingsleder og i hele perioden fastholdt sit stærke udgangspunkt for at give eleverne en god skoledag – hver dag.

Artiklen fortsætter under foto…

Gennem 25 år var Michael Geilager skoleleder på Vallerødskolen. Her er det skolestart under pandemien med coronahilsen til alle de nye elever.

– Vi er utrolig glade for at byde Jesper velkommen i stillingen som skoleleder. Jesper har et særligt blik for alle elever – og skolen kommer til at nyde godt af at have ham som skoleleder, udtaler udtaler Jan Dehn, Velfærds- og kulturdirektør i Hørsholm Kommune. Han fortsætter:

– Jesper er både et meget ordentligt og meget nysgerrigt menneske, som brænder for at sætte retning for skolen. Senest er hans indsats for at etablere kommunens første NEST-klasse et godt billede på det.

Stolthed og ydmyghed

Ifølge Hørsholm Kommune overtager Jesper Hviid Larsen en veldrevet skole med god økonomi.

Selv ser han frem til at kunne fortsætte det gode pædagogiske arbejde, som skolen er i gang med, og samtidig lægge nyt på sammen med børn, forældre og medarbejdere.

– Jeg glæder mig utrolig meget til at sætte mig i spidsen for Vallerødskolen – og det er med stolthed og ydmyghed, at jeg har takket ja til stillingen, udtaler den ny skoleleder Jesper Hviid Andersen.

Han er oprindelig uddannet som folkeskolelærer og har efterfølgende taget en lederuddannelse.

Privat er han gift og har tre børn.

Der vil på et senere tidspunkt i løbet af foråret blive afholdt en afskedsreception for Michael Geilager.

Jesper Hviid Andersen er 46 år og tiltræder som ny skoleleder på Vallerødskolen i Hørsholm, hvor han afløser Michael Geilager. Foto: Hørsholm Kommune