Trods urolige tider: Byggevirksomhed holder niveauet

Byggevirksomheden Skou Gruppen, der har hovedkvarter i Hørsholm, ruster sig til mere usikre tider i byggeriet. I det seneste regnskabsår har virksomheden omsat for næsten 350 millioner kroner.

Byggevirksomhed omsætter for næsten 350 millioner kroner

Byggevirksomheden Skou Gruppen, der har hovedkvarter i Hørsholm, ruster sig til mere usikre tider i byggeriet. I det seneste regnskabsår har virksomheden omsat for næsten 350 millioner kroner. Virksomheden har samtidig valgt at styrke sin egenkapital med hele årets overskud. Det fortæller direktør Martin Skou Heidemann. Arkivfoto

Skou Gruppen, der ligger i Hørsholm, ruster sig til udsikre tider. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

– Det er urolige tider i byggebranchen, og med vores seneste regnskab sætter vi en tyk streg under, at Skou Gruppen har en bundsolid økonomi, siger administrerende direktør Martin Skou Heidemann og fortsætter:

– Vores soliditetsgrad er voksende, likviditeten er god og pengestrømmen særdeles positiv. Dertil kommer, at vi har en rigtig god ordrebeholdning. På toppen af det, har vi valgt at styrke vores egenkapital med hele årets overskud.

Det netop offentliggjorte regnskab fra Skou Gruppen viser for regnskabsåret 1. oktober 2021 til 30. september 2022 en omsætning på 344 millioner kroner, mens virksomheden omsatte for 355 millioner kroner i 2020-21.

Det giver et overskud før skat på 9,8 millioner kroner mod tilsvarende 9,8 millioner kroner i 2020-21.

– Det er meget tilfredsstillende for os, at vi kan præstere et resultatet på niveau med sidste år og polstre os ved at lægge et pænt overskud til egenkapitalen. Vel at mærke i en periode, hvor hele byggebranchen er udfordret af stigende priser på materialer og brændstof som følge af krigen i Europa, siger Martin Skou Heidemann.

Har solgt datterselskaber fra

Martin Skou Heidemann glæder sig over, at et af datterselskaberne – SG Beton – nu er blevet til sin helt egen virksomhed, efter at tidligere medejere og nøglemedarbejdere har købt selskabet ud af Skou Gruppen.

– Vi kunne konstatere, at der ikke var den synergi mellem Skou Gruppen og datterselskaberne SG Totalentreprise og SG Beton, som vi havde forventet. Men det er glædeligt, at SG Beton fortsætter som en ejerledet virksomhed i eget regi. Samtidig har Skou Gruppen overtaget SG Totalentreprises igangværende projekter, mens dette selskab bliver lukket ned, forklarer han.

Disse tiltag betyder også, at Skou Gruppens samlede balance er slanket noget.

Mange større opgaver

Direktør Martin Skou Heidemann forventer, at Skou Gruppen står godt rustet til en fornuftig drift gennem nogle mere urolige år, som byggebranchen kigger ind i. Ordrebeholdningen er solid med flere store projekter med en høj grad af egenproduktion.

Det gælder eksempelvis etableringen af ungdomsboliger på Amager, ny administration og mandskabsfaciliteter for ARC Amager Ressourcecenter, en gennemgribende renovering af boligforeningen Grønnehaven i Taastrup, renoveringen af endnu en boligforening i Holbæk og etableringen af et undervisningscenter ved Bispebjerg Hospital.

Skou Gruppen har desuden en betydelig serviceafdeling, som varetager bygningsvedligeholdelse og reparationer for en række hovedstadskommuner, almene boligselskaber, Region Hovedstaden og Forsvaret.

– Vi har set, at rekordmange byggevirksomheder må give op i forlængelse af først forsyningskrise, siden energikrise og nu opbremsning i det private forbrug som følge af krig og usikkerhed. På den baggrund er jeg glad for, at Skou Gruppen står så bundsolidt – både hvad angår ordrebog og kundeunderlag samt finansiel styrke og uafhængighed, siger Martin Skou Heidemann.