Stort flertal indgår budgetforlig: Så meget stiger skatten

13 ud af 19 byrådsmedlemmer i Hørsholm står bag budgetaftale, der for første gang i mange år betyder skattestigning. Venstre, DF og LA står udenfor

Foto: Morten Timm
Konservative, Socialdemokratiet, Radikales Henrik Klitgaard, SocialKonservatives Thorkild Gruelund og løsgænger Annette Wiencken har er nået til enighed om en budgetaftale for 2021-2024 i Hørsholm.
Konservative, Socialdemokratiet, Radikales Henrik Klitgaard, SocialKonservatives Thorkild Gruelund og løsgænger Annette Wiencken har er nået til enighed om en budgetaftale for 2021-2024 i Hørsholm. Morten Timm

En budgetaftale er nu i hus mellem 13 af Hørsholm Kommununalbestyrelse 19 medlemmer.

Det er Konservative, Socialdemokratiet, Radikale, SocialKonservative og løsgænger Annette Wiencken som har indgået forlig om kommunens økonomi.

Skatten stiger til 23,7 procent

Indholdet i budgetaftalen for 2021-2024 bliver først præsenteret ved et pressemøde torsdag, men Ugebladet kan nu løfte sløret for, at det helt som forventet bliver med en indbygget skattestigning.

Ifølge Ugebladets oplysninger betyder aftalen, at skatten i Hørsholm stiger med 0,5 procentpoint fra 2021, sådan at kommuneskatten går fra de nuværende 23,2 procent til 23,7.

For en gennemsnitshusstand i Hørsholm svarer det rundt regnet til 300 kroner om måneden.

Skat sendte Venstre ud

De implicerede aftalepartere vil i fællesskab løfte sløret for det nye budget ved et pressemøde i morgen formiddag på Hørsholm Rådhus.

Som tidligere skrevet forlod både Venstre, DF og LA tidligt i processen forhandlingerne. Ikke mindst for Venstre var det netop skattestigningen, som de mente var bestemt på forhånd, der fik dem til at trække sig.