SE BILLEDERNE: Perfekte rammer til jubilæum

Foto: Lars Sandager Ramlow

– Hørsholm Ridehus er et hus med traditioner – bygget på menneskers engagement, mod og offervilje. En lang historie knytter sig til huset…

Sådan indledte Hørsholms borgmester, Morten Slotved (K) sin åbningstale, da Hørsholm Ridehus søndag holdt 75 års jubilæum.

I talen fortsatte han med at pege på, hvad ridehuset betyder og har betydet for borgerne:

– For mig danner et hus rammerne for, at livet kan udfolde sig. I en verden som bliver stadig mere kompleks og krævende, giver huset tryghed og stabilitet. Når faciliteterne er i orden – har vi som mennesker – og heste – mulighed for at udvikle os. Hørsholm Ridehus har i 75 år skabt rammerne for, at ridesporten kan trives og udvikle sig i Hørsholm Kommune. Huset nærer de interesser og lidenskaber, hvor ligesindede får mulighed for at skabe det gode liv.

Borgmesteren understregede, at ridehuset bærer en helt unik kultur:

– Hørsholm Ridehus er ikke bare et sted, hvor man opmagasinere heste. Nej, huset repræsenterer almen dannelse og et solidt pædagogisk arbejde, der styrker mennesket i at møde fremtidens krav. Jeg vi gerne sige tak til bestyrelsen bag Den Selvejende Institution Hørsholm Ridehus – og jeg vil også meget gerne takke Hørsholm Rideklub af 2003 for at give dette hus liv og indhold, lød det blandt andet i åbningstalen.

Som gave til 75-års jubilaren havde Hørsholm Kommunalbestyrelse besluttet at give en statue af en hest i knust støbt marmor. Og den var daglig leder i Hørsholm Rideklub, Charlotte Prammann, rigtig glad for.

– Statuen passer perfekt til stedet og pryder græsplænen foran banerne. Det var en dejlig gave. Vi har også fået en fin gave fra »Ridebanen.dk«, der vil komme og rette vores ene bane af. Det er vi også rigtig glade for, lyder det fra Charlotte Prammann, der fortsætter:

– Det har i det hele taget været en helt fantastisk dag. Alt har klappet bortset fra lidt forsinkelser, der er svære at undgå i et tæt program. Vejret har været perfekt, hundredvis af gæster har lagt vejen forbi, og vi har haft nogle suveræne opvisninger. Jeg er virkelig imponeret over, hvor meget deltagerne kan og har gjort ud af det.

Den daglige leder skynder sig i samme åndedrag at takke alle de mange frivillige, der både arbejder på dagen og i tiden op til jubilæet.

– Der er virkelig mange, der har gjort en kæmpe indsats. Uden deres hjælp havde denne dag slet ikke kunne lade sig gøre. Der er knoklet i staldene og på banerne, der er gjort rent over alt, der er bagt kager, der har været holdt møder og er blevet organiseret, og jeg kan blive ved. Jeg vil gerne i avisen have lov til at sige tak til alle.

Det har Charlotte Prammann hermed fået lov til. Fra Frederiksborg Amts Avis skal også lyde et tillykke med jubilæet. RAM