Se billederne: Overvældet og fyldt med energi er Heidi nu på vej til at give sin søster et kram

Hundredvis fulgte Heidi Stephansen de første kilometer, da hun tidligere i dag påbegyndte sin 2700 km lange vandretur til Alta i Nordnorge

1100 sendte Heidi ud på den lange vandring

Sundhedseksperten og stifter af Just Human, Chris McDonald, gav Heidi Stephansen god energi til at begive sig ud på sin 2700 km lange vandretur til Alta i Nordnorge. 1100 fulgte hende de første kilometer

Foto: Fred Jacobsen

Der var tårer i øjenkrogene, og hånden rystede en anelse, da Heidi Stephansen steg ned ad den korte trappe fra Hørsholm Kommunes mobile scene, greb den lokale gåvært Charlotte Stevnsborgs hånd og begav sig ud på sit livs vandretur: 2700 km til Alta i det nordligste Norge, hvor hendes hjerneskadede storesøster Anette venter på at få en krammer – om en fire måneders tid.

– Jeg er overvældet, men føler, at jeg nu har fået endnu flere kræfter, lød Heidis sidste ord til nærværende reporter, hvorefter hun sammen med Charlotte førte an i det der mest af alt lignede en folkevandring mod nord fra Rungstedgaard til i første omgang Helsingør, hvor 48-årige Heidi Stephansens forlader landet og traver videre mod nord gennem Norge, Sverige og Finland.

Artiklen fortsætter under billedet…

Det lignede mest af alt en folkevandring, da hundredvis fulgte Heidi Stephansen på de første kilometer mod nord.

Du viser mod

– Og lige meget, om du når hele vejen, så har du vist mod, sagde sundhedseksperten Chris McDonald fra scenen på Rungstedgaard til Heidi og en stor del af de i alt 1100 tilmeldte til begivenheden, som var kommet for at høre Chris McDonald og – ikke mindst – at gå med på de første 20 km til Hesingør.

– Og når I så går, så husk at kigge på hinanden. Se hinanden i øjnene, tag en selfie med én du ikke kender. Og kram! Det udløser modets hormon oxytocin, kunne den kendte sundhedsguru og foredragsholder fortælle med en tøvende forårssol og Øresunds brusen som ledsager.

Chris McDonald kom ind i billedet som stifter af organisationen Just Human, der inspirerer unge og deres rollemodeller til at passe på sig selv og hinanden. Gå-fælleskaberne Just Walk, som blandt andet har to afdelinger i Hørsholm med mere end 800 medlemmer, er en del af Just Human og har Charlotte Stevnsborg som den ene gåvært.

Charlotte var på scenen og var begejstret for at se så mange mennesker bakke om om arrangementet, Just Walk, Just Human og selvfølgelig Heidi Stephansens projekt.

Artiklen fortsætter under billedet…

– Rygsækken vejer 18 kg, og så har jeg ikke en gang fået det hele med. Der er noget mad i den, så den bliver lettere, kunne Heidi Stephansen fortælle.

– Jeg troede selv på mellem 500 og 1000, nærmere 1000. Men 1100 tilmeldte er virkelig flot, siger hun.

Charlotte Stevnsborg lærte Heidi og hendes historie at kende netop i gåklubben, som Heidi blev medlem af, da hun kom til Hørsholm.

– I efteråret var vi så i Berlin, hvor vi på en 55 km lang tur, som Heidi ville bruge til at beslutte sig for den lange tur, aftalte, at vi gerne ville koble os på og lave en begivenhed ud af det. Så fik vi fat i Just Human og Chris McDonald, Rungstedgaard og Hørsholm Kommune, som alle bakkede op, fortæller en glad Charelotte Stevnsborg.

Lovede pandekager

Borgmester Morten Slotved troppede op med sin gyldne borgmesterkæde og roste de fællesskaber, der gør, at sådan noget som dette kan lade sig gøre.

Artiklen fortsætter under billedet…

– Og til Heidi: Det kræver godt nok mands- og kvindemod at gå 2700 km. God tur, lød det fra Morten Slotved, der afslørede, at Heidi har ’krævet’ pandekager, når hun vender tilbage til Hørsholm en gang i sommer.

– Det må vi jo finde ud af på en aller anden måde, lovede Slotved.

Hans partifælle fra kommunalbestyrelsen, den lokale sundhedsguru Ole Wessung, sendte Heidi og hendes ledsagere på vej med et citat fra Søren Kierkegaard:

– Går vi nok, så går det nok.

Og så gik de alle.