Rungsted Havnefest sætter alle sejl til

Foto: Anna Törnqvist Jensen

Rungsted Havnefest tyvstarter i år og tager allerede hul på festlighederne fredag aften. Anledningen er, at Erann DD denne aften kommer og spiller gratis koncert som det første indslag i havnefesten.

– Han vil spille alle de sange, vi elsker at nynne med på, siger Ulla Joensen, arrangør af havnefesten.

Gratiskoncerten er blevet til med hjælp af havnefestens sponsorer, og Erann DD spiller fra klokken 20.30 fredag den 14. august. Men Erann DD er ikke det eneste nye indslag i havnefesten. Han får nemlig selskab af et øltelt, som vil være åbent hele weekenden.

Og Ulla Joensen og de andre engagerede omkring havnefesten har haft travlt. Weekenden er nemlig spækket med festlige aktiviteter. Klokken 11.30 lørdag den 15. august åbner borgmester Morten Slotved (K) officielt festlighederne og står, hvis vejret er til det, på vandski. Havnens Vikingelaug vil på vanlig vis akkompagnere med sit lurblæserorkester. Som endnu et nyt indslag arrangerer havnefesten skattejagt for børnene både lørdag og søndag fra 11 til 17. Her har arrangørerne gemt forskellige ledetråde og sidst på dagen vil der blive trukket lod og en vinder af skattejagten findes. For Ulla Joensen har det været vigtigt at finde aktiviteter for både børn og voksne.

– Det skal være hyggeligt for familier at komme, og selvom de voksne måske bare vil slentre rundt, så har børn altså brug for at være aktive. Så vi har forsøgt at skabe nogle muligheder for det, siger Ulla Joensen.

Skattejagten er ikke det eneste, der kan lokke børnene med på havnen. Der er også både hoppeborg og bungyjump for børnene, ligesom der også er krabbefangst. KDY, Kongelig Dansk Yachtklub, arrangerer kapsejlads mellem kommunalbestyrelsesmedlemmerne, foruden at alle kan prøve at sejle i J/80 kølbåde. Også vinterbaderne kan besøges i deres klubhus på sydmolen, fartglade kan stå på vandski med Vandskiklubben og Kajakklubben og Roklubben tilbyder gratis prøveture. Lørdag aften er der musik med Christopher Brandt Band klokken 20.30 og forinden, klokken 18, er der tangoundervisning ved Astrid Elkin. Det var en stor succes ved sidste års havnefest, hvor også morgenzumbaen klokken 9.30 lørdag trak en masse motionister til havnen.

Som et tilbagevendende indslag vil både erhvervsdrivende og private have stande under havnefesten. På den store p-plads bag havnen vil der være biludstilling og luksusloppemarked, og det vil være åbent både lørdag og søndag fra klokken 11 til 17. Blandt andet stiller Change med undertøjsmodeller og Danske Bank arrangerer flødebollekast.

Fordi p-pladsen er inddraget til festlighederne, opfordrer arrangørerne til, at man tager cyklen til havnefesten – ligesom de i øvrigt krydser fingre for godt vejr. Se hele programmet på www.rungstedhavnefest.dk.