Malene fra Rungsted fik sin amerikanske Carrie

Foto: Julie Grothen

Da danske Malene Binau Bonnor tirsdag den 6. januar giftede sig på rådhuset i Orlando, Florida, gik det ikke upåagtet hen. Hun stod brud, på dagen hvor forbuddet mod homo-ægteskaber i Florida blev ophævet.

Ud over lykønskninger fra familie og venner og de mange hilsener på de sociale medier, har også pressenflokkedes om det nygifte par.

For tirsdag den 6. januar 2015 blev forbuddet om ægteskab mellem to personer af samme køn ophævet i staten Florida, og 23-årige Malene Binau Bonnor og 32-årige Carrie Shak var blandt de første par, som sagde ja til hinanden.

Det skete ved en ceremoni på rådhuset i Orlando, og medieinteressen for Malene og Carrie var stor, ikke mindst fordi Danmark er kendt som et foregangsland, når det gælder homoseksuelles rettigheder.

– Det har været en fantastisk dag. Det føles så surrealistisk, at folk støtt er os på den måde, de har vist os i dag, siger Malene Binau Bonnor, der er vokset op i Allerød og Rungsted, til Frederiksborg Amts Avis.

– Det er en dejlig dag for os og for de andre par, som har ventet på denne dag i årevis i Florida. Længe leve friheden til at elske den du elsker, lyder det fra Malene Binau Bonnor.

Ægteskaber mellem personer af samme køn er nu tilladt i 36 ud af USA's 50 stater.