Lokal Røde Kors-veteran får fremtrædende post

Michael Rolf Jacobsen, der har været medlem af Røde Kors Hørsholm i mere end 25 år, er blevet valgt til organisationens hovedbestyrelse

Lokal Røde Kors-veteran får fremtrædende post

Michael Rolf Jacobsen, der har været medlem af Røde Kors Hørsholm i mere end 25 år, er blevet valgt til organisationens hovedbestyrelse. Foto: Røde Kors Hørsholm

Michael Rolf Jacobsen, der er senioringeniør og mangeårigt medlem af Røde Kors Hørsholms afdelingsbestyrelse, kunne sidste år kunne fejre sit 25 års jubilæum. Siden år 2000 har han varetaget posten som afdelingens kasserer og er således en veteran i lokalafdelingen.

Nu har han taget næste skridt i den frivillige landsorganisation og er blevet valgt ind i Røde Kors Hovedbestyrelse, som er organisationens øverste organ.

56-årige Michael Rolf Jacobsen stillede op på Røde Kors landsmøde i udgangen af 2022, og blev valgt som suppleant, men der var hurtigt bud efter ham og han er nu fuldgyldig medlem af Hovedbestyrelsen, som består af 16 medlemmer, der alle er frivillige.

– Jeg syntes tiden var inde til lidt mere end min lokale indsats. Med mine 25 år i afdelingsbestyrelsen og over 20 år som kasserer i Hørsholm, mente jeg, at jeg kunne give en god ballast til Hovebestyrelsens arbejde – især med hensyn til afdelings- og butiksøkonomi, hvor jeg gerne vil give min erfaring videre, siger Michael Rolf Jacobsen.

Frivillige hele livet

Michael Rolf Jacobsen er rutineret i frivillig arbejde. Han var bare 15 år gammel, da han blev spejderleder og fortsatte de næste 23 år som leder i Det Danske Spejderkorps indtil 2004.

Han startede selv meget ung, og ungdommen har Michael fokus også fokus på som en vigtig del af Røde Kors.

– Det er de unge i både ind- og udland som er Røde Kors fremtid, så vi skal have at de føler sig tilpas i organisationen, så de er aktive frivillige fremover både i URK – Ungdommens Røde Kors og som lidt ældre i Røde Kors, siger Michael Rolf Jacobsen og tilføjer:

– Jeg glæder mig til arbejdet i Hovedbestyrelsen og vil gøre mit bedste for at de ideer og den strategi, som vi vedtager, bliver til noget helt konkret, som kan mærkes i og udenfor organisationen.

Det er ikke første gang, at Hørsholm er repræsenteret i Røde Kors Hovedbestyrelse. Tidligere formand for Røde Kors Hørsholm Sven Bak-Jensen, trådte tilbage sidste år efter af have indtaget formandsposten i Hovedbestyrelsen siden 2017.