Jordskælvsofre får halv million fra Hørsholm

Røde Kors Hørsholm har besluttet at sende en halv million kroner til ofrene for det voldsomme jordskælv, der ramte Tyrkiet og Syrien mandag.

Jordskælvsofre får halv million fra Hørsholm

Røde Kors Hørsholm har besluttet at sende en halv million kroner til ofrene for det voldsomme jordskælv, der ramte Tyrkiet og Syrien mandag. Foto: Røde Kors

Bestyrelsen for Røde Kors Hørsholm besluttede onsdag at sende en halv million kroner til nødhjælp til ofrene for det voldsomme jordskælv, der ramte Tyrkiet og Syrien mandag.

Det oplyser Røde Kors Hørsholm i en pressemeddelelse.

Jessica á Rogvi, formand for Røde Kors Hørsholm siger:

– Det er rigtig dejligt, at vi kan yde den økonomiske hjælp, som der lige nu er så hårdt brug for.

Onsdag aften oplyste TV2-News i forbindelse med at Røde Kors generalsekretær Anders Ladekarl var gæst i studiet, at omkring 11.000 mennesker har mistet livet, Mens 6-7.000 bygninger er styrtet sammen. Samtidig er 300.000 mennesker på flugt og i alt er omkring 23 millioner mennesker berørt af katastrofen.

At man fra Hørsholm kan sende en halv million, skyldes et særdeles godt år i foreningens genbrugsbutikker.

– Det skyldes, at vi har haft et fantastisk 2022 i vores to genbrugsbutikker. Jeg kan på bestyrelsens vegne ikke takke de mange frivillige som driver vores butikker nok. Også en varm tak til de mange donorer som gør det muligt. Uden dem kunne vi ikke sælge så mange fine varer – alt fra legetøj til møbler – og mange andre gode produkter som medvirker til at skabe et overskud til hjælp for mennesker i nød, siger Jessica á Rogvi yderligere.

Jerry Ritz, Kommunikationsansvarlig i Røde Kors Hørsholm, tilføjer:

– Det er afgørende at hjælpen kommer hurtig frem, derfor var det vigtig at bestyrelsen tog en hurtig beslutning. Lige nu er der tusindvis af mennesker – børn og voksne – uden tag over hovedet som har brug for hjælp for at klare sig i kulden, der er op til 4-5 minusgrader om natten og kun 6-7 graders varme om dagen.