Ishockey-legende fylder rundt

Stadig aktive Per Holten Møller fylder tirsdag 70 år

Ishockey har stået 70 års fødselar Per Holten Møllers hjerte nært siden han var dreng. Her fotograferet sammen med William Kjellerup. Arkivfoto

Ishockey har stået 70 års fødselar Per Holten Møllers hjerte nært siden han var dreng. Her fotograferet sammen med William Kjellerup. Arkivfoto

Foto: Picasa

Rungsted Ishockeys største personlighed gennem tiderne, Per Holten Møller, kan fejre sin 70 års fødselsdag i dag tirsdag den 30. august.

Ishockey har altid været en vigtigt del af Per Holten Møllers liv – først som spiller, siden som træner – og begge dele med stor succes.

Han startede det hele tilbage i 1960'erne, hvor Rungsted Ishockey Klub (RIK) lejede sig ind i Gladsaxe Skøjtehal. Her blev der brugt mange timer sammen med faderen Otto Holten Møller, og Per spillede både junior- og seniorishockey allerede som 16-årig.

I 1971 fik RIK sin egen skøjtehal i Hørsholm Kommune, og her tilbragte Per Holten Møller mange ungdoms- og seniorår. Allerede som 18-årig blev han udtaget til seniorlandsholdet, og det blev til mange rejser og VM-turneringer og 159 seniorlandskampe.

Leder der gik forrest

Som spiller gik Per Holten Møller altid forrest og var i mange år captain på både klub- og landshold og modtog mange individuelle priser som ’årets spiller’, ’VM’s bedste back’ i Gdansk, ’bedste danske spiller’ ved VM i B-gruppen i Galati samt optagelse i Hall of Fame i dansk ishockey.

Da hans aktive karriere sluttede, tog han fat på trænergerningen. I 2002 hentede han DM-guldet til Rungsted, og som landstræner var han med til at spille Danmark op fra C-gruppen til B-gruppen.

Siden har han også trænet U-20-, U-18-, U-17- og U-16-landsholdene.

Artiklen fortsætter under foto…

Som 56-årig blev Per Holten Møller i 2009 hædret af Hørsholm Kommune med ’Årets Lederpris’.

Kommunal hæder

I 2009 modtog Holten Møller ’Årets lederpris’ i Hørsholm Kommune for sin store og utrættelige indsats for ishockey og ungdomsarbejdet i Rungsted Ishockey Klub gennem mere end 30 år.

Ved siden af sporten har arbejdet som skolelærer en stor plads i hjertet hos dagens fødselar. Til daglig er er han lærer på Vallerødskolen i Hørsholm, mens han også hjælper til i RKI og ungdomsafdeling med U17-holdet.

Privat er Per gift med Mette, og de har sønnerne Joachim og Mikkel, der begge har spillet ishockey på eliteplan. Dertil er der to børnebørn og nummer tre kommer til oktober.

timm

Per Holten Møller har brugt det meste af sit liv med ishockey i Rungsted. I dag fylder 70 år. Arkivfoto