HØRSHOLM, HAR DU HØRT…

HAR DU HØRT...

Onsdag i sidste uge blev Gågadens Pølsevogn hentet og fragtet fra Hørsholm til kystbyen Asaa i Nordjylland.

…at Gågadens Pølsevogn nu er rykket til det nordjyske, nærmere bestemt Asaa syd for Sæby, hvor byens Spar-købmand THOMAS NYMANN GELLER er den nye ejer. Efter ti år som pølsemand i bymidten i Hørsholm besluttede JACOB SCHULZE at stoppe ved årsskiftet. Han satte den moderne og elkørende pølsevogn til salg på dba.dk. Her blev den slået op som et særligt emne og gik pludseligt viralt, hvor Jacob Schulze blev kimet ned af interesserede købere. Den nordjyske købmand trak det længste strå og efter tre uger til salg var han den nye ejer af den eldrevne vogn for den nette sum af 225.000 kroner. Pølsevognen skal nu betjene kunderne foran Spar Asaa på Sæbyvej. Jacob Schulze har lovet sig selv, at han på et tidspunkt skal et smut til Asaa og besøge sin ’gamle’ arbejdsplads.

Artiklen fortsætter under foto…

Onsdag i sidste uge blev Gågadens Pølsevogn hentet og fragtet fra Hørsholm til kystbyen Asaa i Nordjylland.

…at der sidste år blev solgt hele 67.346 enheder fra bogafdelingen i Røde Kors Hørsholm. Fordelt med 46.315 solgte bøger og 21.031 musik/film-enheder (vinyl lp, cd og dvd). Det oplyser en stolt STIG GORDON NIELSEN, som er afdelingsleder i bog- og musik/film-afdelingen i Røde Kors butikken på Kongevejen. Han fortæller, at 2022 har været et usædvanligt travlt år med netop denne varegruppe, men butikken har fortsat 7.000-8.000 bøger og ca. 5.000 enheder musik og film til salg. Der er en stor udskiftning af varer hele tiden med de mange donationer som Røde Kors modtager, og overskuddet fra salget er med til at gøre en forskel for udsatte mennesker herhjemme og i verdens brændpunkter. Udover Stig Gordon Nielsen er der i øvrigt 273 andre engagerede frivillige beskæftiget i Røde Kors to lokale genbrugsbutikker i Hørsholm-Arkaden ved KongevejsCentret og med møbler i Kokkedal Industripark.

Artiklen fortsætter under foto…

Stig Gordon Nielsen er en af 273 andre engagerede frivillige beskæftiget i Røde Kors to lokale genbrugsbutikker. Foto: Jerry Ritz

…at KIRSTEN HINK, Rungsted, som én ud af 15 borgere, er blevet udpeget til at deltage i Hovedstadsregionens opgaveudvalg om rejsen med bus, tog og cykler. Udvalget ledes af politiker Marianne Frederik, og der er planlagt fire møder. Ifølge Kirsten Hink er et af de emner, hun vil tage op, den ringe togdrift fra Rungsted Kyst Station, herunder de aflysninger og få myldretidstog for pendlerne. Det første udvalgsmøde er 21. februar.

Artiklen fortsætter under foto…

Hovedstadsregionens opgaveudvalg om rejsen med bus, tog og cykler har Rungstedborger Kirsten Hink som medlem, som en af 15 borgere. Arkivfoto

…at Shell i Hørsholm nu følger efter andre tankstationer og åbner for lynladning til elbiler. I denne unge klippes snoren til en 300 kW ladestander hos Shell på Usserød Kongevej. Den har plads til to biler, og ladekapaciteten svarer til, at en gennemsnitlig elbil kan oplades fra 20-80 procent på ca. 20 minutter, forklarer SØREN MØLLER MARETTI, direktør for mobilitet hos energiselskabet DCC Energi, der står bag de nye ladestandere på foreløbig 40 Shell-tankstationer landet over.

Artiklen fortsætter under foto…

Shell på Usserød Kongevej indvier nu en 300 kW ladestander. Pressefoto

…at Maxi Zoo i Hørsholm med Valentinsdag lige om hjørnet inviterer på velgørende gåtur i kærlighedens tegn for byens vovser på søndag den 12. februar kl. 11. For gåturen er samtidig en indsamling til kæledyrene på Dyrenes Beskyttelses internater, og som har brug for en ekstra portion omsorg. Det koster 40 kr. pr hundesnude at deltage, og Maxi Zoo donerer yderligere 10 kr., så der samlet gives 50 kr. pr deltager til Dyrenes Beskyttelse.

Artiklen fortsætter under foto…

Den velgørende Valentinsgåtur finder sted søndag den 12. februar kl 11 fra Maxi Zoo i Kongevejscentret. Pressefoto

…at Plantorama i Hørsholm dedikerer medarbejderne til en hel dag til kæledyr, dyreelskere og kæledyrsejere, når de på søndag den 12. februar fra kl. 9-16 åbner dørene til Dyrenes Dag. En dag fuld af aktiviteter for både dyr, børn og voksne, bl.a. kan man opleve et udvalg af forskellige racekatte, marsvin og hamstere og tre ugler fra Scandinavian owl center. Besøgende opfordres til at medbringe deres kæledyr til Dyrenes Dag.

På søndag inviterer Plantorama til Dyrenes Dag, hvor man er velkommen til at tage sit kæledyr med. Pressefoto