Hørsholm får penge til varme hænder

Foto: Anna Törnqvist Jensen
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

Flere varme hænder, mere uddannelse af plejepersonale og penge til aktiviteter som musikalsk potpourri. Det er sådan, Social- og Seniorudvalget i deres værdighedspolitik har besluttet at fordele Hørsholms del af Sundheds- og Ældreministeriets værdighedspulje. Nu har ministeriet også godkendt værdighedspolitikken, så de cirka 6,5 millioner kroner, som Hørsholm får ud af puljen, kan få ben at gå på.

– Jeg er rigtig glad. Det betyder, at vi nu kan komme i gang. Man får først pengene, når man har vedtaget sin værdighedspolitik, og vi kørte en hurtig proces omkring værdighedspolitikken for at få pengene hurtigere frigivet, siger formand for Social- og Seniorudvalget, Thorkild Gruelund (K).

Ikke guld og grønne skove

Allerede nu er der gang i musikalsk potpourri og årets seniorudflugt, som har fået tildelt penge af værdighedspuljen, men det er ikke her, Social- og Seniorudvalget har prioriteret den største portion penge.

– Størstedelen af pengene går til plejehjemmene. Jeg er meget tilfreds med, at vi har fået flere varme hænder ude på plejehjemmene, for jeg synes ganske enkelt, vi havde skåret for meget på det område, siger Thorkild Gruelund og tilføjer:

– Dermed ikke sagt, at det nu er guld og grønne skove på plejehjemmene, men der kommer flere varme hænder. Det er vigtigt, fordi vi skal bevare værdigheden i ældrelivet og på plejehjemmene.