Mandag aften åbnede dørene op for næsten 550 unge, kommende elever og deres forældre. Forventningerne var store, og glæden var endnu større – både for gæster og ansatte på Rungsted Gymnasium.
Aftenen startede med en velkomst ved rektor, Ruth Kirkegaard og fire dygtige elever, som agerede værter hele aftenen.
– Det var fantastisk efter to år med virtuelle orienteringsaftener igen at stå foran en propfyldt fællessal. Det giver så god energi og betyder også, at idrætseleverne igen kunne danse og skolens lærerband spille i aftenens program – og at alle vores gæster kunne møde elever og lærere og få talt med dem. Sammen med god information og inspiration om alle skolens tilbud synes jeg, at mødet mellem kommende og nuværende elever er utrolig vigtigt – ligesom det er vigtigt for de kommende elever at mærke den gode stemning på skolen. Det kan nu igen lade sig gøre, og det er fantastisk, fortæller rektor Ruth Kirkegaard efter arrangementet.
Artiklen fortsætter under foto…

Et kig ind i fortiden og fremtiden
Publikum blev både underholdt af flashmob, sang, fortællinger fra tidligere elever og værternes personlige oplevelser på gymnasiet, så de kunne blive sat ind i dagligdagen på Rungsted Gymnasium.
– Jeg husker RG for alle de muligheder, som man fik, fortalte den tidligere elev Clara på en video, som blev vist i salen. I dag studerer hun journalistik i Århus.
– Jeg gik på en global linje, og her fik jeg styrket mit engelsk, og jeg fik et unikt indblik i verdenen, lød det også.
Det var ikke kun oplæg, som gæsterne blev underholdt med på orienteringsaftenen. Engagerede elever og lærere stod klar ved boder, og de var parate til at svare på de spørgsmål, der nu måtte komme.
Artiklen fortsætter under foto…

– Det har været en god aften, hvor der har været mange forbi for at spørge til studieretningen, kunne Peter, som underviser i engelsk og matematik, fortælle. Han stod ved studieretningen Politik og økonomi, som har samfundsfag og matematik på A-niveau.
– Der er mange, der har spurgt nervøst om matematik A er svært, hvortil jeg svarer, at det ér det, men det er heldigvis noget, man lærer og ikke skal kunne i forvejen. Så hvis man er klar på en udfordring og gerne vil forstå mere om matematikken bag blandt andet vælgeradfærd og finanspolitik, som man lærer om i samfundsfag, så er denne linje et godt valg, fortalte han.

