Folketingspolitiker: Formand skal tage borgernes utryghed alvorligt

Foto: Kenn Thomsen

Ældreordfører for Alternativet, Pernille Schnoor, mener ikke, at borgernes frygt for manglende pleje i alderdommen bliver taget alvorligt i Hørsholm Kommune.

– Det virker som om, at udvalgsformanden ikke kan se, hvorfor borgerne er urolige for at blive gamle i Hørsholm Kommune. Det bliver jeg lidt fortørnet over, da det er omkring et år siden, at en 89-årig kvinde døde af fejlmedicinering på et kommunalt plejehjem i Hørsholm. Det er virkelig noget at bekymre sig om, siger Sundheds- Psykiatri og Ældreordfører for Alternativet, Pernille Schnoor, efter at en borgerundersøgelse har vist, at hver anden borger i Hørsholm frygter manglende pleje og omsorg i alderdommen.

Undersøgelsen fik tidligere på ugen Social- og Seniorudvalgsformand Thorkild Gruelund (K) til at understrege, at utrygheden blandt kommunens borgere er udtryk for manglende kendskab til kommunens ældrepleje. Det mener Pernille Schnoor imidlertid ikke, at udvalgsformanden kan påstå.

– Man kan ikke bare sige, at borgerne har misforstået noget. Formanden skal tage det alvorligt, når borgerne er utrygge. I 2016 kaldte formanden kommunens problemer med fejlmedicinering for skønhedsfejl, men der viste det sig, at der var alvorlige problemer med fejlmedicinering, der senere ledte til et dødsfald, lyder det fra folketingspolitikeren fra Hørsholm, der blandt andet nævner et besøg fra embedslægen i 2016, hvor man fandt fejl ved to ud af tre stikprøver i forbindelse med medicinering på plejehjemmet Breelteparken, hvor den 89-årige kvinde senere mistede livet.

– Man må i det mindste undersøge bekymringen nærmere. Det er problematisk, hvis politikere bare siger, at borgerne har misforstået noget, slutter Pernille Schnoor.

Thorkild Gruelund (K), der er formand for Social- og Seniorudvalget i Hørsholm Kommune, kan ikke genkende, at man ikke tager borgernes bekymring alvorligt.

– Vi tager både embedslægen og den kritik, der har været, meget alvorligt. Vi har rettet op på problemerne med fejlmedicinering, lyder det fra udvalgsformanden, der fortsætter:

– Der er hundredvis af tilfælde med fejlmedicinering i hele landet, og det er også sket i Hørsholm. Det har vi taget hånd om, lyder det.

Thorkild Gruelund understreger samtidig endnu en gang, at utrygheden for fremtidens ældrepleje beror på manglende kendskab til kommunens pleje.

– Jeg får mange positive henvendelser fra brugerne af ældreplejen, og dem lytter jeg til. Borgerundersøgelsen er lavet som oplæg til udarbejdelsen af fremtidens ældrepolitik, og derfor ser vi på, hvordan vi kan gøre det bedre i fremtiden. Vi kan ikke lave om på, at nogle går og er bekymrede nu, det har man altid været for fremtiden. Det, vi kan gøre, er at udfærdige en ordentlig ældrepolitik, lyder det fra udvalgsformanden.

soelberg