Empati og værdighed for vores ældre

Af Ann Lindhardt (V), borgmesterkandidat og medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Foto:
Ann Lindhardt Hørsholm Kommunalbestyrelse Venstre – borgmesterkandidat Morten Timm

Vores ældre borgere er ikke ’brikker’, der skal passe ind i diverse bokse, med nummer på ryggen. Det handler om at se på hvert enkelt menneske, for mennesker er alt andet end kolonner i et regneark.

Vi taler om trivsel i børnehaver og skoler, men hvad med trivsel og værdighed på vores plejehjem og hos vore ældre medborgere?

Empati og værdighed er altafgørende, derfor gør det ondt i hjertet at læse Irene Andersens indlæg om beboere, der ikke får den hjælp, de har behov for, samtidig med der er blevet sparet.

Hørsholm er en ressourcestærk kommune, så borgere på plejehjem skal selvfølgelig kunne forvente jævnligt bad, god mad, omsorgsfuld pleje og værdig behandling.

Desværre har ældreområdet været nedprioriteret i en årrække af det siddende flertal (K, R og S). Venstre er IKKE enig i denne prioritering. Vi tror på velfærd med omtanke. For os hænger det ikke sammen, at Hørsholm er den kommune i landet, der afsætter færrest penge til pleje af borgere over 80 år, og den kommune i forhold til vore nabokommuner, der visiterer færrest timer til hjemmehjælp, mens der bruges millionbeløb på prestigeprojekter.

Venstre vil gerne tage ansvar og genoprette ældreområdet.