Dommer inhabil i bitter øl-strid

Foto: Anna Törnqvist Jensen

					

Dommer Charlotte Meincke må opgive at afgøre en sag mellem Hørsholm Kommune og kommunalbestyrelsesmedlem Thorkild Gruelund (K). Hun er blevet erklæret inhabil, fordi hun selv bor i Hørsholm og er gift med tidligere kommunalbestyrelsesmedlem Otto B. Christiansen (K). Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Jeg har aldrig prøvet at blive erklæret inhabil før, så jeg synes, det var svært, at det skulle ramme mig på mit erhverv, siger Charlotte Meincke, der ikke selv mener, hun er inhabil i sagen.

I over fire år har Thorkild Gruelund og hans kone Anne Gruelund ligget i krig med Hørsholm Kommune. Parret mener nemlig, at et nyt byggeri krænker deres tinglyste vejret, der ellers skulle gøre det muligt for dem at få leveret øl til deres værtshus, Hubertus. Det er blevet besværliggjort og fordyret, fordi lastbilerne ikke længere kan køre ind i gården og læsse af, da porten i det nye byggeri er for lav til Carlsbergs lastbiler.

– Det er fire år, denne her sag har kørt, og det har stået stille. Som borger føler jeg mig meget chokeret, siger Anne Gruelund til Frederiksborg Amts Avis.