Direktør sigtet for ulovlig au pair

Foto: Julie Grothen
To familier er sigtet for at have ansat en 28-årig filippinsk mand, der har opholdt sig ulovligt i Danmark, som rengøringshjælp og au pair.
To familier er sigtet for at have ansat en 28-årig filippinsk mand, der har opholdt sig ulovligt i Danmark, som rengøringshjælp og au pair.

Hørsholm: To familier er sigtet for at have ansat en 28-årig filippinsk mand, der har opholdt sig ulovligt i Danmark, som rengøringshjælp og au pair. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Den 28-årige kom til landet i marts 2008 og har siden boet hos en direktørfamilie i Rungsted, hvor han har arbejdet som au pair. I januar 2010 udløb mandens opholdstilladelse, men han fortsatte med at arbejde for og bo hos familien.

Værtsfamilien er nu blevet sigtet for at have manden boende som au pair, til trods for at han har opholdt sig illegalt i landet siden januar. Politiassessor Susanne Kjølhede havde derfor indkaldt den 28-årige som vidne, for at sikre sig hans udsagn, mens han er i landet, selvom der endnu ikke er rejst tiltale mod familien.

Også en anden familie i Hørsholm er sigtet for at have haft den 28-årige ansat til at gøre rent i familiens parcelhus tre-fire timer om ugen. Om sit andet ansættelsesforhold forklarede den 28-årige, at det havde fundet sted siden september 2008, og at manden i værtsfamilien ikke var klar over, at han også gjorde rent hos en anden familie.

Nordsjællands Politi har modtaget et tip om det ulovlige ophold, og mandag blev den filippinske mand tilbageholdt på værtsfamiliens adresse på Bukkeballevej. Han bliver fredag sendt ud af landet. De to familier står til bødestraffe, hvis de bliver tiltalt og kendt skyldige.