Der skal styr på Kystbanen

Foto: Anna Törnqvist Jensen
Kystbanetoget, her ved Rungsted.
  140411 Foto: Allan Nørregaard
Kystbanetoget, her ved Rungsted. 140411 Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

Forsinkede, aflyste og overfyldte toge og mangelfuld information. Det er det billede, kommunalbestyrelsesmedlem Anders Vestergaard (K) tegner af at være pendler på Kystbanen.

Anders Vestergaard har derfor inviteret Transportministeren på en tur fra Kokkedal mod København en mandag morgen klokken 7.20, så ministeren »med selvsyn kan konstatere problemers omfang,« skriver Anders Vestergaard, som kræver handling.

– Så derfor mit spørgsmål til dig – hvornår får du styr på Kystbanen?, spørger han ministeren.

Transportminister Hans Christian Schmidt giver Anders Vestergaard ret i, at togene ikke kører, som de skal.

– Jeg forstår din frustration over problemerne på Kystbanen, og jeg vil give dig ret i, at rettidigheden for DSB Øresunds tog har været alt for dårlig i sommeren 2015, skriver ministeren i et svar til Anders Vestergaard.

Og ministeren forventer forbedringer.

– Jeg kan i øvrigt oplyse, at DSB, til forskel fra den nuværende kontrakt med DSB Øresund, vil operere på en nettokontrakt, hvorfor DSB's indtægter vil afhænge af, hvor mange billetter de sælger. Det vil give DSB et sundt incitament til at fastholde tilfredse kunder. Og kunder finder sig jo ikke i forsinkelser. Desuden har DSB flere togsæt og større økonomiske muskler end den nuværende operatør. Jeg har derfor sagt til DSB, at jeg har en klar forventning om, at driften bliver forbedret, når DSB overtager driften, skriver Transportministeren.