DEBAT: Skattestigninger vil ikke løse de økonomiske problemer

Af Ann Lindhardt (V), gruppeformand og medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

DEBAT: Det kræver politisk vilje til at investere i fremtidens børn

Nej tak fra Venstre i Hørsholm til skattestigninger: Det er ikke vejen frem, mener Venstres gruppeformand Ann Lindhardt.

Man har kunnet læse i pressen, at Socialdemokratiet ønsker at hæve skatten. Venstre mener ikke, at skattestigninger er vejen frem for at sikre en god og sund økonomi og god kernevelfærd. En skattestigning er aldrig gratis, som det ellers bliver udlagt. Det er ikke en ambitiøs økonomisk tilgang for en borgerlig kommune.

Hørsholms økonomi er kritisk udfordret, og vi ser ind i den kommende tid med endnu flere økonomiske handleplaner og budgetændringer.

Det vedtagne budget 2023-2026 holdt ikke mere end blot få uger.

I sidste måned blev der vedtaget ændringer på anlægsbudgettet 2023-2026 for over 27 mio kr. selvom der egentlig var behov for 50 mio kr. for at styrke likviditeten. Desværre er der for mange politiske ønsker, der skal finansieres ved det vedtagne budget 2023-2026.

Venstre savner, at der bliver taget ansvar af forligspartierne for budgettet og at de står på mål for de mange velfærdsnedskæringer.

Venstre har foreslået en yderligere reduktion på 22 mio. i anlægsbudgettet, fordi en stram økonomistyring er strengt nødvendig, men flertallet stemte desværre imod.

Er det fordi det politiske flertal hellere vil arbejde for en skattestigning fremfor det anlægsstop, som Venstre anbefaler?

Vi skal politisk fokusere på at reducere unødvendige omkostninger og bureaukrati, som kan hæmme vores budget i balance. Samtidig skal projekter, der økonomisk stikker af, som f.eks. PH Park, hvor omkostningen snart er langt over 50 mio. kr., stoppes.

Et andet eksempel er det kuldsejlede udviklingsprojekt på Kokkedal Station, hvor det næsten topper med 10 mio. kr, da det samlede underskud også blev spist af administrative omkostninger. Det er borgernes gode skattekroner, der betaler.

Skattestigninger er altid, som borgerlig liberal, den allersidste mulighed, hvis man politisk ikke kan få budgettet til at gå op, og efter hver en sten er vendt. Venstre mener bestemt ikke, at alle muligheder er udtømt, derfor anbefaler Venstre, at borgmesteren ikke gentager budgetforhandlingerne fra 2020, hvor adgangsbilletten til de kommende budgetforhandlinger igen bliver en skattestigning.

Venstre arbejder for en ansvarlig borgerlig liberal økonomisk tilgang.