DEBAT: Historien om en benægtelse

DEBAT: Benægtelse fører til dårlige relationer

Venstre har fremlagt mange konkrete forslag til at forbedre kommunens økonom, mener gruppeformand Ann Lindhardt.

Foto: Fred Jacobsen

Af Ann Lindhardt (V), gruppeformand i Hørsholm Kommunalbestyrelse

Benægtelse af ansvar for ens egne fejltrin og forsøg på at skyde på andre politiske kolleger for at fjerne fokus, er en farlig strategi, som kun fører til falske relationer, dårligt samarbejde og forhindrer en positiv udvikling – i dette tilfælde Hørsholms økonomi. Desværre er Hørsholms økonomi dybt kritisk, og det er åbenlyst for enhver, at der er brug for at tage ansvar for situationen og samarbejde om at finde en løsning.

For at undgå benægtelse af dårlige politiske beslutninger er det afgørende at have en åben og ærlig dialog om de økonomiske problemer og årsagerne til dem. Politiske ledere skal tage ansvar for deres handlinger og være villige til at arbejde hen imod en løsning.

Venstre ønsker en ansvarlig og sund økonomi i Hørsholm Kommune, og derfor er det nødvendigt, at politikere tager ansvar for deres handlinger og præsenterer solide forslag, der kan hjælpe med at rette op på situationen.

Venstre har fremlagt mange konkrete forslag til at forbedre kommunens økonom. Det ville jo være højst uansvarligt og utroværdigt, hvis det næststørste borgerlige parti ikke præsenterede ansvarlige politiske forslag til at rette op på økonomien og undgå yderligere velfærdsbesparelser. Desværre har vores forslag ikke modtaget den nødvendige opbakning fra det nuværende politiske styre.

Det er en skam, at de konservative ikke viser større imødekommenhed over for borgerlige politiske tiltag, der både kan gavne Hørsholm Kommunes kritiske økonomi og forhindre flere urimelige velfærdsbesparelser på både børne- og ældreområdet.

Venstre tager afstand fra de nedladende beskyldninger og retorik uden fakta og substans. Det forplumrer debatten og forværrer samarbejdet i Kommunalbestyrelsen. Hørsholm Kommunalbestyrelse ligger i forvejen nr 1 i Danmark over højest konfliktniveau, hvilket er til skade for borgerne i sidste ende.

Venstre prioriterer til hver en tid et godt politisk samarbejde på tværs af partierne i kommunalbestyrelsen for at opnå fælles mål og finde brede politiske løsninger, der sikrer en positiv udvikling af vores lokalsamfund. Indflydelse og ansvar hænger sammen. Det kræver gensidig respekt og vilje til at lytte til hinandens synspunkter og der tages ansvar for egne politiske handlinger.